Vad passar väl bättre en lördag än att åka på soffletning i Austin? Louis Shanks furniture visade upp fruktansvärt stora och vräkiga möbler. Ungefär som när Guldlock hittar Stora Pappa Björns stol. Jag börjar haja konceptet ”Texas size”.

Amerikaner kan det här med att ha det bekvämt (ni menar väl inte att de tagit det för långt??). En skinnsoffa kan t.ex. vara både pösig och av bra kvalitet – och samtidigt ha inbyggda hållare för den vid fotbollsmatcher obligatoriska ölburken. Det är ju bara stylish, eller hur?

Nästa fråga är, vad ska man göra med sina stora ytor hemma så det inte ska bli alltför ödsligt? Kanske ställa dit en stor staty av en svan? Var inte orolig, sådana smakfulla accessoarer hittas enkelt hos sagda möbelvaruhus.

Vi fick en säljare på halsen ganska snart, en äldre dam med lagt hår och fransk manikyr. Hon ville aldrig sluta prata. Det är också vanligt att man anlitar en personlig inredare som kan hjälpa en med kreativa beslut typ, ”var ska jag ställa min kolossala soffa i mitt kala vardagsrum som är lika stort som min svenska flickväns förra lägenhet gånger 2?”

Jag gillar verkligen tonen hos försäljarna här dock. När vi var trötta på möbler begedde vi oss till en affär specialiserad på biljard. (Bara en sådan sak, ett helt plejs med bara poolbord, barstolar, skåp för biljardrelaterade attiraljer osv. Jag myser!) Där hälsades vi välkomna av en hejig tjej som skrek ”Howdy!” Hon tyckte att det var väldigt roligt att jag jobbat som snookerbloggare på heltid. Vi funderar på att skaffa ett set med snookerbollar till vårt bord så man kan variera med olika spel, men vi får fundera på om det verkligen är värt $200.

Biljard affär

Annonser