Ett mycket mystiskt meddelande lämnades på telefonsvararen idag. Rösten tillhörde en kvinna, närmare bestämt Andys pappas förra frus systerdotter. Hon lät berusad och som om hon gråtit. ”Jag vet inte om du fått reda på… att din bror har dött,” sluddrade hon och lämnade sedan ett telefonnummer som inte stämde. Detta kunde ha varit sorgligt om det nu inte varit så att Andy kollat upp med sin mamma att hans brorsa och hans tjocka, konstiga halvbrorsa som han mött en enda gång när han var 12 båda levde i högönsklig välmåga. Teorin just nu är att hon helt enkelt var tankad och ringde för att tigga pengar på nåt vänster. Vi följer fallet…

Apropå att tigga pengar, har ni tänkt på att det är syftet med de flesta telefonsamtal som folk får nuförtiden? I USA verkar det vara ännu värre med telefonförsäljare. De ringer om precis allt, men donationer och kryssningar toppar helt klart listan. Man vet aldrig vem som kan sälja ens telefonnummer vidare. Därför har Andy nu bestämt sig för att sluta svara i vanliga telefonen. En kompis till honom blev så trött på eländet att han började svara med en imiterad barnröst och sa: ”I know my ABC! A… B… C… D… E…” tills försäljaren tröttnade och lade på. Annars kan man även göra så här.

Till middag gjorde jag ett tappert försök till Flygande Jacob. Det blev lite halvknasigt eftersom jag blivit tillsagd att half’n’half är detsamma som matlagningsgrädde. Dock ätbart.

Annonser