Andy känner en grymt duktig kiropraktor som han pratat massor om och idag skulle vi träffa honom för första gången. Men först gjorde vi en liten avstickare till en park med påfåglar som ligger i närheten.

Påfågel

Kiropraktorn såg ut som Bruce Campbell, fast som tur var med en betydligt snällare framtoning. Varje gång han knäckte ens knotor så sa han ”very gently!” Andy och han har under årens lopp utvecklat en minst sagt lustig jargong. Precis när det såg ut som om han skulle bryta av Andys ben så vände han sig mot mig. ”Det är nu Andy börjar tala i tungor!” Kiropraktorn bad sedan Andy att göra ”kinesiska tanten-imitationen”. Andy skrynklade ihop ansiktet till ett russin och grymtade: ”Ooooooh! You made me so maaaad!” Så där höll de på. Jag har märkt att i USA kan vem som helst vara rolig samtidigt som man håller på med något seriöst.

Sedan undrar jag varför massörer, naprapater, kiropraktorer och liknande alltid envisas med att inte vidröra just den kroppsdel man har ont i. Har du ont i nacken, ja, då kan du ge dig fan på att de kommer att dra dig i tårna. Är det ryggen som krånglar så kommer de i stället att fokusera på knäna. Slår aldrig fel. 🙂

Efter sessionen var jag tvungen att fråga vad sjutton det där med kinesiska tanten var för någonting. Det var tydligen baserat på en verklig händelse i Kalifornien där en tant fick ett psykbryt efter någon trafikrelaterad incident. Roligare än den roligaste komedi, enligt Andy.

Annonser