Det är intressant, men så här funkar det på krogen i USA, även om det bara är en liten sylta: Man ställer sig och väntar vid en disk för att någon ska ge en ett bord. Därefter får man sin personliga servitör som presenterar sig artigt.

När man blir följd till sin plats måste damen i sällskapet gå först. (Om man inte omedelbart fattar detta står alla och väntar.) Hon måste också sätta sig först vid bordet man fått tilldelat sig innan killen kan sätta sig. Naturligtvis serveras en jätteportion som man förmodligen inte kommer att kunna äta upp.

Sedan när man har suttit och ätit en stund kommer servitören och frågar om allt är bra. Gärna flera gånger. ”Är allt okej?” ”JAA!” När man så smått börjar bli färdig (eller när de tycker att man borde vara det) kommer de tillbaka och skyndar på en. ”Still working on that?” När man inser att man inte kan äta snabbare utan att få ont i magen ger man upp och låter dem ta tallriken.

Killen får notan, inget snack. Dricks förväntas såklart, annars blir personalen ledsna i ögat.

Annonser