Första mötet med min nya svärmor, en gemytlig kvinna med midjelångt grått hår, strålande leende och käpp som hon bara behöver ibland. Jag hade frågat innan om man måste tänka på vad man har på sig (man vet aldrig, vissa lite äldre människor kan vara petiga). Men nej då, inte alls, hon älskar tydligen söta, bohemiska kläder (som de flesta andra här i Austin). Hon hänger även med ordentligt i svängarna när det gäller datorer och Internet och pysslar med ganska avancerade saker såsom boklayout. Däremot kan det vara onödigt att diskutera politik med henne och då särskilt second amendment (rätten att bära vapen). Hon är ett stort fan av Det Stora Gamla Partiet och Fox News och när hon börjar prata om dem är det bäst att bara nicka och hålla med.

Andy hade också berättat att det var svårt att charma henne med mat. Listan på vad hon äter kan göras kortare än den över vad hon inte äter på grund av bland annat allergier. Det var då jag kläckte den geniala idén att vi skulle grilla hamburgare. Så fick det bli.

Det var en härlig dag så vi kunde sitta ute och äta. Vi avhandlade många intressanta samtalsämnen, såsom släktforskning och Mount Rushmore. Det konstruerades tydligen delvis genom att man mätte hur långt in i berget man måste hacka. Nästipparna var alltså utstående och inte uthuggna. (Haha typ, en bildhuggare skulle väl gråta över den förklaringen.)

Jätterar människa, kändes behagligt att umgås med henne!

Idag såg vi också filmen Babies som är en dokumentär utan berättarröst där man får se hur olika bebisar växer upp runt om i världen. I Afrika ammar mammorna ute på backen och när babyn bajsar på dem torkar de helt enkelt av sig med en majskolv. I Mongoliet åker man hem med ungen från sjukhuset på en moppe och getterna är barnens bästa vänner. Och så vidare. Sevärd!

Uteplats trädäck

Uteplatsen är guld värd. Den lilla röda fågeln som sitter på mataren och pickar frön kallas Cardinal.

 

Annonser