För ett par helger sedan var det soffletning, nu var det i stället dags för grilljakt. Även om grillen funkade igår så börjar tydligen innanmätet rosta sönder och därför behövs en ny. Grillarna här är förstås humongous, precis som det mesta i Texas. De kör mestadels på propangrillar som man kan fylla på med flagor av hickoryträ för att få en mer äkta känsla, vilket såklart är lite hädelse i en svensks ögon. 😉 Det är även vanligt med en liten gasolplatta vid sidan om och ett temperaturreglage.

Vi kollade också på växter och krukor, här finns Plantagen-liknande affärer lite varstans. Men man får se upp med vad man köper eftersom många växter torkar ihjäl. Detta är inte Kalifornien där det är grönt, blommigt och vackert överallt (och dyrt, surt sa räven).

Jag blev rundvisad i downtown Austin för första gången. Vi steg inte ur bilen men jag fick ändå en känsla för stan. Bara man vevade ner rutorna hörde man dånet av livemusik som spelade på pubarna, ett rockband var i full färd med att bära in grejer i en konsertsal och en kille satt i ett öppet fönster till en halvtom bar medan han lyssnade på någon som lirade akustisk gitarr. En av de största sevärdheterna, som tyvärr inte är tillgänglig året om, är fladdermössen som häckar utanför TGI Fridays. Dit dras turisterna för att ta en bira och titta på de små blodtörstiga gullepluttarna när de cirklar runt. Naturligtvis fick jag även se lite olika byggnader, däribland Texas Longhorn-stadion, universitetet och Capitol building.

Vi kikade också in på Buffalo Exchange, en second handaffär med hipsterkläder. Trevlig, men lite för mycket boho – till och med för mig. En kille som verkade påverkad av någonting kom fram till oss och ville veta duuuude, vilka dojor passar bäst till brallorna, maaaan. Vi låtsades vara modegurus och pekade på seglarpjucken, rörande överens om att de var det bästa valet. Jag tror han vart besviken för han fortsatte fråga oss som om han inte tänkte sluta förrän vi valt samma som han (och kunden har alltid rätt eller hur, pårökt eller ej?).

Slutligen spenderade vi alldeles för mycket tid med att leta efter avokado till guacamole. Vi blev som besatta. Tänk er det, söndag i Austin, självklart vill alla äta Tex Mex hemma (hmm, kanske inte).

Austin Texas Skyline

Austin skyline.

Austin Texas Guitar

Helt plötsligt på ett torg står en staty av en gitarr. Gotta love it!

Austin Capitol Building

Den stolta parlamentsbyggnaden.

Annonser