Udda tisdag och det betyder tydligen: Städerskan! En tant och hennes syster från Guatemala. Vi vet inte hur mycket engelska de egentligen kan men de ger skenet av att vara tämligen kassa. Men städa kan de och hyfsat fort går det. Fejar hela kvarten på ca tre timmar. Billigt är det också även om priset gick upp något när vissa katter införskaffades. Städbrudarna är båda rätt kralliga och sveper över persiennerna med långa, platta moppar flera meter upp i luften.

Dagen innan bör man städa upp stöket, dvs. sina prylar, annars städar de runt det och då blir det inte lika bra. ”Undrar vad de tänker,” funderade Andy. ”Ett helt rum som bara är packat med saker och kartonger. De kanske skrattar åt att amerikaner köper så mycket.” Som om de hade tid med det.

Varje gång städerskorna kommer så pilar katterna upp för trappan och försvinner spårlöst i det överfyllda bonusrummet, det räcker med att de hör dörrklockan. Egentligen är det ganska naturligt, för vem skulle inte bli rädd för den dammsugaren? Den låter faktiskt som om den skulle kunna suga upp en hel katt.

Man får inte göra misstaget att tro att bara för att man bor i villa så får man vara i fred. Förutom städfolket så var även en snubbe från AT&T (typ Bredbandsbolaget) och en air conditionreparatör här.

Med andra ord har vi inte sett katterna på hela dagen idag.

Annonser