Påskfirande i USA, inte så jättestor skillnad mot hemma. Förutom att påskäggen är mindre för en gångs skull (i gengäld desto fler). Dagen innan hade jag och Andy suttit i vårt badrum och förberett. I stället för att fylla alla ägg med godis hade den roliga (tråkiga?) svenska flickan kommit på att man kunde rita små bilder, skriva skojiga verser och gåtor som omväxling. Sen gömde vi äggen på de mest kluriga ställen (också min dumma idé).

När Mike började leta efter sina ägg förstod vi att vi kanske varit lite väl listiga. Speciellt som han skulle filma hela letandet med sin mobil. Han tog slut på alla tillgängliga kameraminnen – mobil, iPod och en vanlig digitalkamera så till slut fick vi börja ge honom massa ledtrådar. Vi hade glömt hur dåliga curlingskadade 13-åringar är på att leta.

Också tvillingarna fick leta påskägg tills de grät. Efter det fick de håret klippt och blev badade. De bölade och skrek hela tiden. Andy fick klä av sig och gå ner i badkaret tillsammans med dem men det gjorde det inte mindre hemskt (de kanske fick ont i ögonen av att se sin pappa naken ⇐ världens äldsta skämt). Den ena spydde och tårarna sprutade resten av kvällen.

Glad Påsk förresten!

amerikanska påskägg

Påskäggen är det enda som är mindre i USA.

amerikanska påskkycklingar

Peeps – igelsöta skumkycklingar utnämnda till klassiskt påskgodis (ugh!).

Annonser