Trots att vi inte alls kände oss 100 gick vi till San Diegos botaniska trädgård. Det finns massor att göra i trakten men detta var ungefär vad vi orkade med. Och vilka växter, måste man ju ändå säga! Kalifornien är ett sådant där ställe på jorden där allt vill växa. Träd, buskar, blommor, frukter, kaktusar (och IT-företag). Att ha en trädgård i denna del av USA är tydligen en ren fröjd – bara att välja och vraka mellan olika vackra plantor. Inte som i Austin där man har typ ett sorts gräs som är det enda som inte kommer att ruttna bort inom kort. Vi fick lära oss att man skulle kunna äta en ny frukt varje dag. Det lät ju soft.

korkek

Korkeken växer i Spanien (som vi ju alla lärt oss från Tjuren Ferdinand). Man kan bara skörda barken vart 15:e år, fundera på det du över ett glas vin.

barrträd kalifornien

Inte Småländska barrträd.

bambu kalifornien

Ska vi ha bambuskott till middag?

blomma san diego usa

En djävulssvans ser det ut som där till vänster.

kaktus usa kalifornien

blomma kalifornien

En köttätande växt som man sugs in i?

 

Sen bar det av till Apoteket igen för att fylla på medicinskåpet (nödvändigt? 😉 ). Japp, vi har blivit stamkunder där. Jag köpte mer nagellack.

Därefter blev det pizza och tv-kväll för hela slanten. Det var bara en massa program om kriminella hela tiden så vi tröttnade och glodde på Salad Fingers i stället.

Annonser