ALLA här tjatar och tjatar om filmen The Princess Bride. Man måste helt enkelt se den eftersom folk citerar från den hela tiden. Det är ju en gammal film, insåg jag, som har blivit en klassiker. Vi såg den idag men man behöver verkligen undertexter (engelska eller svenska) för det finns bland annat en jätte som pratar nästan helt obegripligt. Han var tydligen förvuxen på riktigt, har tävlat för WWF och dog av sin sjukdom vid 46 års ålder. Men hur som helst, nu vet ni att man tydligen måste ha sett den filmen för att veta vad alla snackar om. ”My name is Inigo Montoya! You killed my father! Prepare to die!”

Idag gjorde vi glögg! Den bullriga gubben i affären igår pratade om mulled wine men han visste nog inte att svensk glögg är söt. Han snackade om att man behövde granatäppeljuice och pratade aldrig om något socker. Det visade sig att vi var tvungna att tillsätta stora mängder sprit och socker för att få det något sånär likt. Och sedan ännu lite till så blev det nästan som Blossa! Inte för mycket sprit bara för då blir det som min brorsa brukar säga, ”man kan skjuta upp Fuglesang med den”.

egen glögg

Vi provade först glögg i en slow cooker, men spisen var faktiskt bättre.

Jag lagade middagen medan Andy satte ihop den nya grillen från Weber. Könsroller hehe. En schtoor grilljäkel (you know where you are? You’re in Texas, baby, yiihaaa!). Som vanligt, så fort man håller på med något projekt på golvet så kommer det två nyfikna katter och ska lägga sig i, bokstavligt talat. Den ena tuggar helt maniskt på all plast den kan hitta medan den andra oroligt tassar fram och tillbaka och säger, ”moo-OOOW!” på ett sorgligt vis så man får dåligt samvete utan att man har gjort något.

Men nu är grillen klar så vi kan snart ha en äkta BBQ ute på terrassen!

weber grill genesis

Ser fram emot många cookouts på denna bjässe.

Annonser