Amerikanska jultraditioner… Idel frågor från min sida. Första frågan: ”Var är tomten?” Svar: ”Vilken tomte? Han kommer ju genom skorstenen och går sedan.” ”Men… men… Så barnen får aldrig undra om det är pappa som klätt ut sig och vem tomten egentligen är?” ”????”

Planen var nu som vanligt att lägga alla klappar under granen. Nästa fråga från fröken Frågvis: ”Men men vad ska man då med julstrumporna till?” ”Jo, dem har man för att barnen ska kunna öppna några små presenter ifall de vaknar tidigare än föräldrarna som suttit uppe halva natten och slagit in klappar.” För ”barn kan ju inte vänta”. Men alltså hallå! Svenska barn väntar till efter Kalle Anka*. Eventuellt öppnar man en liten klapp innan jullunchen. Man måste väl inte kasta sig upp i ottan och slita upp paket heller? Hej kulturkrock! 🙂

Eftersom de vuxna är uppe halva natten med slutspurten på julstöket är det ingen som förväntar sig att man ska ha hunnit klä på sig till julklappsutdelningen heller (där har vi en regel jag gillar!). Så vi gick omkring i morgonrockar när Andys mamma anlände.

Tidigare hade jag funderat. ”Ska vi verkligen ställa ett stort, kvadratiskt paket under julgranen bara så där, när det enda Mike önskat sig är en Xbox? Är inte det lite hmm… uppenbart?” Först sa Andy bara ungefär: ”Vadårå?” Men sen styrde jag upp. Jag föreslog att vi skulle gömma just den presenten uppe i Bonusrummet så att han fick bli lite besviken när han såg att det inte fanns något paket med den formen under granen. Det fungerade klockrent! Man såg riktigt på honom hur han visserligen var glad men att något särskilt saknades. När han hängt med huvudet i några minuter sa Andy åt honom att ”det finns en bonusklapp i rummet med samma namn”. Gissa vem som kutade upp för trappan? När han kom ner med paketet så bara: ”Det är en Xbox va?” Hihi, told you. 😉 Xboxspelet från mig hade vi gömt i julstrumpan medan han sprang och hämtade Xboxen. ”Hey, du glömde att tömma strumpan!” Världens äldsta trick, men håll med om att det blir liiite roligare.

Själv fick jag nattlinnen och 100 kakor, en Bratzdocka (jag skämtar inte, jag fick en docka i julklapp, men det var bara för att den såg ut som jag), en annan docka som ska hänga bland mina smycken samt… ”Jippie, min första julstrumpa!” tjöt jag glatt. Alla i familjen har en julstrumpa, t.o.m. Andys ex-flickvän från urminnes tider sedan, så det var ju en logisk present. Förutom att det ju då inte var någon strumpa utan en grytvante. Tyst min mun så får du socker… Men det var en hejdundrande fin grytvante å andra sidan!

Nu var det dags att svida om till lite högtidligare kläder och prata med familjen i Sverige på FaceTime. Sedan gjorde jag mer glögg medan Andy grillade kyckling på grillen ute på terrassen. Nu skulle egentligen tvillingarna brakat in med buller och bång men deras mamma var schysst nog att köra runt i cirklar utanför så att vi hann äta. På julbordet denna eftermiddag hade vi grillad kyckling (lågbudgetkalkon haha), ”stuffing” alltså kalkonfyllning fast vid sidan om (innehållande majsbröd), sötpotatismos och transbärssås.

När tvillingarna kom sov den ena och den andra var så ledsen, så ledsen. Otroligt påfrestande med jul ju. Medan Ryan sov monterade Andy ihop en julklapp, en trehjuling, och Ethan tittade på. Då upptäckte vi hur otroligt lätt det är att bara ha ett barn. En dans på rosor jämfört med två. Jag lovar, ett plus ett blir mer än två när man har tvillingar.

Twinsen skulle tillbaka till sin mamse sen så vi hade en lugn kväll. Såg filmen A Christmas Story och åt Ris ala Malta och pecanpaj. Och så lite äggtoddy till det. (Raap.)

Gissa vad Mike gjorde HELA DAGEN då? Yes, ni har vunnit en resa till Texas. Spelade Xbox såklart.

 

*) Okej okeeej, vi firar en dag tidigare också. Snacka om fusk, big time. Dubbelmoral, jag veeet.

amerikansk julmat

Inga grisfötter på denna jultallrik.

jul grytvante

Det går nog att proppa ner en julklapp i den där trots allt…

Annonser