Min femte nyårsafton i Staterna om jag har räknat rätt. Dagen började lite konstigt med att vi hade tvillingarna och städerskan hemma samt var tvungna att åka över till mormor igen för att plocka hundbajs. Hur som helst, vi blev befriade från både barn, bajs och städtanter inför kvällen.

Årets nyårsblåsa hade jag hittat i en gammal bortglömd garderob här i huset. Den hade som ni förstår tillhört En Viss Någon. 😉 Fantastisk Jessica McClintock-kreation med ornamenterad hals och perfekt skärning. Lappen kvar. Till det en vrålsnygg skinnkappa från Kenneth Cole (som jag också hittat i gissa-var). I och för sig något för stor, lite ”lånat-mammas-kläder-feeling” på den, men skit samma.

Kvällens mål höll Andy hemligt fram tills vi kom dit. (Precis som i amerikanska såpoperor, hihi!) Fast det är väldigt svårt att dölja någonting när man tänker så lika som vi gör. Jag hade redan räknat ut att vi skulle till en komediklubb, närmare bestämt Cap City Comedy.

Denna kväll bjöds vi på tre olika komiker. Öppningsakten var inte särskilt minnesvärd, något skämt om hans flickväns Instagram. Nummer två var desto roligare. Han tog ut svängarna ordentligt och de flesta skämten handlade om strypsex. Jepp, han körde verkligen på chockfaktorn och den gick hem. Lite samma känsla som The Big Bang Theory – nördar som har svårt att få tjejer och gör bort sig när de väl lyckats få någon på kroken. Den roligaste repliken var nog: ”I have broken more hammocks than I have hearts.”

Headlinern var en kvinna. Jag har hört att det inte är så populärt med svenska kvinnliga ståuppare. Jag upplever det också lite själv som att man generellt sett inte riktigt uppskattar roliga kvinnor i Sverige. (Obs! Det kan hända att undertecknad bara är en gnällmåns!) Det har varit lite svårt för mig att acceptera eftersom jag både har en hjärtligt rolig grekisk familj där kvinnorna står för minst 50% av skämten och en brutalt skojig svensk familj där vi tjejer är/försöker vara roliga typ hela tiden. (Varför inte gå genom livet skrattande om man kan, eller?) I USA uppmanas alla, tjejer som killar, att få folk att garva. Kvinnliga ståuppkomiker är vanliga och populära.

Tillbaka till huvudakten som hette Jackie Kashian, kolla här för smakprov. Riktigt duktig och supersnabb mundiarré. Högt LPD-värde (Laugh Per Dollar). Hon var dessutom mångsidig och tog redan tidigt upp att kvinnliga komiker börjar bli lite tjatiga med sitt prat om vikt och sex. Första meningen hon sa var: ”Jag är överviktig. Såja, nu har vi det avklarat.” Vidare tyckte hon att det bara egentligen fanns tre skämt i hela världen: 1. När man gift sig suger sexet. 2. När man gift sig kommer kvinnan att spendera alla ens pengar. 3. Bitches. Så i stället berättade hon om när hon varit i Irak där hon hyrts in av armén för att underhålla soldaterna och blivit sniffad av K9:s.

Det enda jobbiga med amerikanska skämt är att det är alldeles för mycket varumärken, restaurangkedjor och olika stater. Liksom, ”jag växte upp i Wisconsin och brukar hänga på Applebee’s, haha, fatta!” Eeeeh…  Tolvslaget annonserade hon som så här: ”Oj då, det är visst redan nytt år!” och så skålade vi i champagne.

Andy drack tre drinkar innan han körde hem. Kulturkrock tjolahoppsan sa!

Stå-upp komedi klubb

Annonser