En tung börda som legat och grott i åratal. Likt en oundviklig utmaning som obönhörligen kommer att leta reda på det rätta tillfället att slå till. Jag talar förstås om det ökända och mytomspunna BONUSRUMMET!

Det sägs att alla husägare i Texas har ett. Där man förvarar alla deals man har köpt på sale efter att man insett att man inte behövde prylen i fråga. Eller upptäckte att man redan hade en dylik som dök upp så snart man köpt nytt. De skyller på att man inte kan ha källare eftersom berggrunden är för hård. Vind är inte heller någon idé då det är för varmt stora delar av året. Alltså tar man sitt allrum och bara tjongar in allt man inte vet vad man ska göra av. Men inte ostraffat…

Denna kväll tog vi en närmare titt på eländet. Det visade sig att det största kategorin av bråte var… leksaker! Thomas the Tank Engine-merchandise för säkert 5000 spänn, Pokémonkort, lego i drivor, plastsvärd, kostymer, superhjältar, en gunghäst i form av en motorcykel och ja, ni vet sådana där saker som finns på eran vind med. Sen fanns det förstås möbler också och ett terrarium och hundra väskor. En viss person hade fuskat rejält, kom det fram. Denne Någon hade brukat stoppa ner skräp, typ yoghurtburkar och näsdukar i flyttlådor för att det inte skulle se så ostädat ut. Snacka om att sopa under mattan!

Men det bisarraste var nog ändå att vi hittade en sticka i en burk! Ja alltså, en sådan där man får i typ fingret och sedan petar ut med en nål. Tillsammans med en stor lapp med texten ”SPLINTER”.

Jaha, här krävs det minst sagt att man kavlar upp ärmarna. Eller ”use some elbow grease” som jänkarna brukar säga.

allrum

Hinderbana hemma.

Annonser