Dagens hjälte-pris går till Daniel the Tiger och hans Neighborhood. Det är ett barnprogram som tvillingarna gillar och som de med sitt oerhört korta attention span faktiskt kan koncentrera sig på i mer än 30 sekunder. Det handlar om en färgglad liten tiger som sjunger sjukt präktiga sånger om hur man ska bete sig när man är så ”angry that you want to roar”, hur man kan ”find a way to play together” och hur man ska göra när man inte kan bestämma sig (så man slipper bli en velande fåne som undertecknad). Smörigare än Bamse. Men vi är väldigt glada att det finns.

Ethan hade spytt på morgonen. Såväl far som köksgolv träffades av projektilen. Efter det funkade inte Ethans hjärna som den brukar. Han var seg i kolan som en deg. Kunde inte svara på några frågor, det blev bara ett mummel eller en blandning mellan ja och nej.

När jag berättade för Andy om vinterkräksjukor och maginfluensor som har varit en del av allas vår barndom såg han bara frågande ut. Han sa att vuxna människor sällan får maginfluensa här. Det kan väl ändå inte vara möjligt? Matförgiftning är desto vanligare, påstod han.

usa bamse

”Thank you for everything you do-hoo”, kära prudentliga, plikttrogna Daniel.

Annonser