Eftersom barnens mamma måste till bilverkstan då både hennes batteri och alternator (växelströmgenerator på svenska) hade pajat var vi tvungna att köra ungarna till dagis. Båda två fastspända i sina stolar, ivriga att komma iväg. Nyckeln vreds om och… totalt svart. Nytt försök… ingenting. Bilen var död och guess what, det var batteriet. Sådant här händer tydligen ofta när det är extra kallt som det ju har varit de senaste veckorna.

Vad skulle vi göra nu? Andy hade grymt mycket att göra på jobbet och det skulle kunna dröja ett par timmar innan en servicegubbe kunde komma till huset. Svårt för mig också att ta hand om tvillingarna själv – antingen försöker de ta livet av sig stup i kvarten eller så gråter de efter pappa och låter som bålgetingar. Andy bara satt där som paralyserad.

”Jag vet, ring till mormor så kan hon kanske komma över hit och vahettere starta bilen med hjälp av sin bil!” ”Jump start?” ”Jaa, så kanske det heter!” ”Nej, det går inte. Du skulle aldrig förstå, jag kan bara inte ringa henne.” ——Lång tystnad—— ”Då tycker jag du ska ringa henne i alla fall.”

Sagt och gjort. Mormor hade precis varit iväg med sin dotters bil på verkstan så hon befann sig i krokarna. Andy och jag fick gå ut och skjuta på (jobbigt med ett stort bandage på handen som blev smutsigt). Så fort tvillingarna fick syn på mormor (eller ”Gamma” som hon kallas) startade de sitt bisvärmtjut. Svårt att förklara situationen för två tvååringar – de ville ju bara leka med sin mormor.

Startkablarna räckte precis och mormor vinkade glatt adjö medan vår bil började spinna, vackert ackompanjerad av melodin ”Gamma GAMMA gammmaaaa gamma gaaaammaa GAMMAA” från baksätet.

Andy beställde senare idag en stor låda som man kan använda för att jump starta bilen helt på egen hand. Kan rekommenderas!

Annonser