Jag hade hört så mycket om Barton Springs, både från Andy och lokaltidningen. Förväntningarna var stora. Idag skulle vi äntligen åka dit med Andys mamma och Mike. Vi gjorde i ordning kycklingsallad att ha som picknick, något som Andys mamma tyckte var onödigt. Varför jobba så hårt när man kan ta yoghurt och chips liksom?

Tyvärr var själva källorna lite av en besvikelse. De höll på att bygga om och det såg inte så fint ut alls. Stora delar var avstängda. Man kan bada där men det lockade inte speciellt.

Vi hittade i stället en stor gräsmatta där vi slängde ut våra filtar. Förutom en massa myror som Mike blev rädd för och ett par tjejer som hela tiden råkade slänga en boll mot oss var det sagolikt. Det var vad vi svenskar skulle kalla en riktigt härlig sommardag. Nästan så att man får dåligt samvete när man skickar MMS till Sverige. Där är det ju fortfarande snö och rusk.

När vi kom tillbaka till huset käkade vi grillkött. En riktig Texas BBQ med stora biffar och majskolvar. Och så sötsliskig barbecuesås till det. Man är väl svensk och såsberoende… and damn proud of it.

Barton springs Austin Texas

Stock, sten och lingonben i Barton Springs.

Grillkött och majskolv

Barbecue såser

Så jävla Texas. En sås för varje smak och så ett enormt dricksglas.

Annonser