I några dagar nu har morsan och jag fixat med bonusrummet. Satte grym fart helt enkelt och bara röjde. Som jag brukar säga: släng ut lite gammal skit och proppa in prylar i lådor och skåp, sätt sedan etiketten Feng shui* på det hela och sälj konceptet dyrt.

Liten sammanfattning av vad vi gjorde. Första steget var att få morsan att lugna sig lite från chocken. 45 kvadratmeter kartonger varav de flesta innehåller leksaker. En överdimensionerad skrubb som katterna har utnämnt till sitt territorium och därför horat ner överallt. Jättefint rum, stort som en mindre tvårummare som överbelamrats med grejer.

Tursamt nog har vi gjort det förr. Flyttat och fixat och burit och svurit. Vi har massor av XP i ämnet.

Många av de enorma kartongerna var bara halvfulla. Mycket var rent skräp såsom en klocka gjord av chokladkakor (som nu hade möglat), godispapper, läskmuggar, plastgafflar… Så en hel del jobb gick åt till att bara merga kartonger och optimera. Förutom smärre olyckor där jag ramlade skitfult som en gammal tant och trampade på någonting väldigt ont gick allting relativt smärtfritt. De färdigpackade kartongerna ställde vi bakom skärmar i en alkov. Vi kom fram till att soffan som Andy hade pratat om att slänga var riktigt skaplig. Nu fick vi för första gången se den på riktigt, den har stått på högkant och tidigare utnämnts till katt-träd av vissa varelser. Nej, den behåller vi! Sedan tog vi fram en box och improviserade fram ett bord. En filt fick agera duk och så en liten plastblomma på det. Slutligen hittade vi ett låtsasakvarium som man kopplar in i väggen och så blir det som en myslampa där fiskar seglar förbi. Det tryckte vi in i en bokhylla. När allt var klart bjöd vi in herrarna Mike och Andy till Det Nya Bonusrummet. De yttrade ”Wow…” och blev sedan tysta. Tittade sig omkring lite till och… ”Wowww”. Som om morsan och jag vore två goda feer som viftat med sitt trollspö. Som när en pumpa blir till en vagn, vatten till vin eller en groda till en prins. När ett rum blir ett rum.

De enda som inte är glada är katterna. Deras fina gömställe är förstört och de känner sig nu förpassade till det trånga utrymmet inuti en sängbotten.

*) Uttalas fang schwej på engelska.

allrum förråd

Före…

allrum

…respektive efter ansiktslyftningen.

katt akvarium

Katt-trädet är nedhugget, länge leve fiskdammen.

Tvättkorg barn

Roliga saker. Men för många. Och för stora. (Och det finns en till!)

Annonser