Bra att morsan är här och påminner mig om att man ska njuta i solen. ”Hallå, det finns en trädgård också”, liksom. Där satte vi oss och åt frukost. Det hade inte ens slagit Andy att man kunde göra så. Tokiga svenskar som solar och badar mitt i vintern, ska ta vara på varenda solstråle.

Vi tog en promenad i grönbältet alla tre på lunchrasten. Spännande värre. När vi kom fram till den lilla bäcken så var vattenytan ganska hög och träplankan som brukar ligga där hade sjunkit. Morsan vågade inte gå över av rädsla för att drutta i. Tyckte väl att det får vara nog med att rasa på ändan för i år. Första dagen hon var här snubblade hon nämligen över en köksrullehållare och fick en spricka i knäet. Blir man liggande kan det kanske hända att en turkey vulture kommer och pickar på ens inälvor och det vore ju obehagligt.

Väl tillbaka i huset gjorde jag jalapeño poppers. Fy satan vad gott det är! Beroendeframkallande. Jag känner en tjej som åt sådana tills hon kräktes. En pollack som dessutom hade ultrahög alkoholtolerans. Men skit samma. Ni måste prova att göra poppers alltså. Något knepigare glutenfritt men det funkade.

Och så var det ju Alla Hjärtans Dag idag. Mike skulle göra ett mjukdjur till flickvännen men det bidde till slut bara ”en fingertutt”.

Middagen körde vi ute på terrassen tillsammans med den nya propanvärmaren som Andy och Mike satte ihop häromkvällen. Satt och softade till grodornas kväkande och ugglornas lockrop.

Turkey vulture kalkongam

Huvud som en kalkon och resten av kroppen som en gam. ”Hitt på nåt.”

 

Jalapeno poppers & mango margaritas

Jalapeño poppers och mango margaritas. You’re in Texas sugar, aooooouu!

Propan värmare

Ibland kan även vi Texasbor behöva lite värme.

Annonser