En populär aktivitet för turister i Austin är att åka en så kallad Duck boat. Det gjorde vi denna dag. Ankbåten är en buss som guidar en runt hela stan. Vår guide var en gubbe med riktig sydstatsdialekt och många talanger: Han körde bussen, kunde allt om staden och drog av hur många skämt som helst. En del fullkomligt obegripliga, särskilt för en svensk: ”Why did the armadillo cross the road? -To prove that it could be done.” Wut?*

Alla passagerare tilldelades en anknäbb som vi skulle tuta med i takt med Fågeldansen (låten hette för övrigt från början Ankdansen, kolla här själva). Folk på gatorna dansade när vi körde förbi – eller skrämdes skiten ur av ankbräkandet.

Till slut kom vi till en brygga och tittade ut över Lake Austin. Plötsligt bara åkte vi rätt ner i vattnet. Bussen hade vips blivit en båt. Morsan hade dessutom glömt att det skulle hända så hon fick sig en riktig överraskning. Nu visade sig ännu en av gubbens talanger – han kunde köra båt också. Grym geezer helt enkelt.

Austin Duck tours

En buss som är en båt som är en buss…

Duck boat Austin

Och på höger sida har vi ett slott som kostar lika mycket som en enrummare i centrala Palo Alto.

Duck tours Austin

Gubben med stort G.

Nästa lilla utflykt blev till det berömda Salt Lick Barbecue, en galet go’ restaurang som alla Austinbor känner till. Salt Lick ligger i byn Driftwood som i sin tur ligger i Hays County. Det intressanta är att Hays är ett så kallat ”Dry county” vilket innebär att alkohol inte får serveras på restauranger (p.g.a. att religiösa samfund har fått makt). Det är däremot tillåtet att ta med sin egen alkoholhaltiga dryck (BYOB med andra ord) ELLER som vi gjorde, gå till en särskild liquor store som ligger granne med krogen och tjacka starkmust. (Där kom de på ett effektivt kryphål, inte sant? Folk är ju alltid väldigt motiverade när det gäller sådant som involverar drickande.)

Salt Lick var inget mindre än fantastiskt, precis som utlovat. Vi satte oss ute i restaurangens trädgård och smuttade på vår bärs. Kändes som att vara hemma hos någon på en stor fest. Eftersom fler har upptäckt hur schysst den här krogen är, råkar de dock ha en väntetid på ca en timme.

Andy fick vara vår köttguide och visa oss vad som borde beställas från menyn – självklart med en låtsad cowboyaccent för mer autencitet. Han tog in lite av varje – kyckling, biff, fläsk, korv, revbensspjäll… Och så lite husets BBQ-sås till det.

Jag tror hela kalaset för fyra personer, inklusive efterrätt till en person, öl och vin, dricks samt rester till minst en person till gick på sammanlagt 70 dollar. Med andra ord seriös kråssmörjning för en löjligt billig penning.

 

*) Eftersom bältdjur är så långsamma förvandlas de väldigt ofta till roadkill.

Salt lick bbq

En longhorn och tillika saltslickare.

Texas barbecue

Salt lick bar b que

Texas bbq barbecue

Som en Oktoberfest i himlen.

Salt lick restaurant

En brokig skara karnivorer. Klientelet på Salt Lick är minst sagt skiftande.

Anknäbb

Anknäbben tjänar numera som en barnleksak. Tvillingarna har döpt den till ”My loud”.

Annonser