Idag skulle vi ha besök av Andys svenska kollega. Det är märkligt, men ända sedan Andy träffade mig har han kommit i kontakt med Sverige på olika sätt. Dels då den här kollegan, sedan en kvinna han jobbar nära med vars man är svensk. Snart åker han även till Sverige på affärsresa. Vi trodde faktiskt att det skulle sammanfalla med mammas besök. Visst hade det varit ironiskt om Andy varit tvungen att åka till Sverige medan min morsa var här. 🙂

Morsan och jag svängde ihop hela middagen – grillspett, guacamole och efterrätt. Som två små tomtenissar. Precis innan gästen skulle komma slog sig Andy för pannan. ”Åh nej, vi måste ha en ny propantank till grillen! Den andra är nästan slut på grund av terrassvärmaren!” Han stack iväg för att köpa en och jag var på toa och hörde inget. Precis då kom gästen. Lite konstigt att bli emottagen av någons mamma som man aldrig har träffat kanske.

Kycklingspetten blev naggande goa och vi hade det så trevligt så. Vår gäst var skåning så vi roade oss med att fråga Andy om han hörde någon skillnad på våra dialekter. Men det enda Andy kan säga på svenska än så länge är: ”Må thå grankott!”

Efterrätt

Efterrätt vi fått receptet till av morsans grekiska ”best woman” (om det nu finns något sådant uttryck 😉 ).

Annonser