Tiden var inne för att byta hotell. Massor att städa, vi hade brett ut oss rätt ordentligt. Hårförlängningar överallt, det såg ut som om någon tappat hela sin kalufs över sängen.

Nu bar det av till San Francisco, en väldigt rak motorväg hela sträckan. Det är lustigt hur olika vi tänker om sådana här bilfärder. Svensken ser: Fantastisk, enorm väg med massor av filer och oerhört många olika bilar, alla på väg någonstans. Och vi ska till San Francisco! Gud så spännande! Amerikanen ser: Trafik, ändlös jävla trafik. När ska vi komma fram egentligen? Herregud!

Så var jag fräck nog att somna också och vakna lagom tills vi såg skylinen. Väl inne i stan säger svensken: Åååååå helt otroligt, vi är äntligen här! Vilken atmosfär, vilka brokiga människor, vad många affärer, skyskrapor, restauranger, färger! Amerikanen å andra sidan: Fy fan vad jobbigt att köra i stan! Vad GPS:en är långsam, jag blir galen arrrgghhhh!

Trafiken är i och för sig ett kapitel för sig, det måste tillstås. För några år sedan införde man en regel om att bilar som transporterade fler än en passagerare fick tillåtselse att åka i en särskild carpool-fil. Då var det några desperata som satte uppblåsbara dockor i passagerarsätet för att kunna få denna förmån. That’s how crazy it is.

San Fransisco skyline

Någonstans här vaknade jag och trodde att jag drömde. 😉

San fransisco pub bar

 

san fransisco gata

I San Francisco har de lokaltrafik minsann.

san fransisco utsikt

Utsikten från vårt rum.

Nya hotellet hette Westin St Francis. Och vilket hotell sedan! Magnifik interiör med ståtliga dekorationer, golv som sa klick klick när man gick, valet parking, folk som höll upp dörrar hela tiden. All personal var som perfekta robotar (nästan lite ”hjälp!” där). En prydlig kostymnisse fraktade upp packningen till vårt skinande snygga rum med härlig utsikt över stan. På med Spotify – sådana här tillfällen kräver musik! Så plötsligt när vi stod där och tittade ut över stadens ljus började ett fyrverkeri. ”Du, vi ska gifta oss!” sa jag till Andy medan raketerna sprakade utanför. Det var ett Kodak Moment men tyvärr är det här den enda bilden som togs:

fyrverkeri

 

 

11a

Annonser