Egentligen hände detta föregående dag, men jag kunde bara inte avsluta det romantiska ögonblicket med: ”Sen gick vi på sushikrog. Det var gott. Punkt.” Men tänkte i alla fall nämna att vi gick på en ganska rolig japansk restaurang, en så kallad ”sushibåt”. Maten åker runt på små jollar i en konstgjord liten sjö och när man ser sin bit komma så hugger man den direkt. (Restaurangen ligger vid Union Square om nu någon vill gå dit.)

sushi båt restaurang

 

sushi båt

Denna dag skulle vi shoppa de sista grejerna inför bröllopet och samtidigt titta lite på San Francisco. På grund av de höga skyskraporna funkade inte Andys GPS så effektivt som vi önskade. Men vi lyckades i alla fall hitta det mesta.

Först smink då. Rosa ögonskugga för en romantisk look – med risk för att se ut som en nyutbruten ögoninflammation. Kam och 200 hårnålar. Sen köpte jag den sjukaste make-upprodukt jag någonsin använt. På ett sätt borde jag behålla hemligheten för mig själv för att på så sätt för alltid få ett försprång på snygghetsskalan. Men nej, den är alldeles för bra för det! Världens kvinnor MÅSTE få veta! Alltså, TA-DAAA:

highlighter smink

Den kommer att förändra ert liv! Ni ser vad som hände med bruden på förpackningen – hon åkte fast för att hon var så het.

Sedan irrade vi runt som förvirrade kycklingar när vi letade efter en florist. Det fanns bara en massa gatuförsäljare av blommor. Precis där uteliggarna raglade förbi, höga på både ditten och datten. Det märks att San Francisco är en ganska hård stad med väldigt stora skillnader mellan folk. Million dollar babes med full designeroutfit springer ut ur Gucci-butiken mitt framför en trasig sate och närapå slår den gamla kartongen med tiggarslantar ur händerna på honom. Så ser det ut lite överallt.

Hur som helst, in på Macy’s för att köpa en steamer. Brudklänningen såg nämligen fortfarande ut som gamla, korviga sängkläder. Just det, klänningen ja, den som var gjord för Dolly Pattons dotter, typ. Med en stor ”fruktkorg” framtill för bysten och en midja för någon som tagit bort ett par revben. Detta krävde stoppning utan like! BH:n hade vi redan köpt. En obekväm, nudefärgad sak som man klistrade fast på kroppen. Andy skakade på huvudet. ”Nej du, jag tänker då inte fråga personalen om några BH-inlägg!” ”Jooo, hjälp mig, jag vet inte vad jag ska säga!” ”Näääää, de kommer bergis tro att det är jag som ska ha dem!” Det löste sig till slut och damen i affären var mycket hjälpsam. Men de flesta vadderingar var på tok för små och löjliga så jag valde avtagbara sillisar:

silikon bh-inlägg

Älskar varningstexten! (Klicka för att förstora.) Den får min fantasi att flyga iväg åt alla möjliga håll. Förväntningarna är skyhöga.

Och eftersom det var min födelsedag så gick vi in på Victoria’s Secret. IIiiiiiiiiiiiiiiih! 😀 Andy fnös lite åt hur porrigt VS har blivit. Tydligen var deras grejer ganska söta och smakfulla när de startade men sen kom ett annat märke och började konkurrera, varpå de ändrade inriktning. (Men vi tjejer älskar dem ändå, eller hur?) Jag valde ut en lila huvtröja som jag ska lufsa runt med hemma. Kommer att skydda mig bra från AC:ns kalla vindar. Utanför dök en envis tjej på mig och ville fixa mitt hår. De där människorna som är som flugor som inte går att vifta bort finns överallt i den här trakten. Man måste väl ta för sig för att komma någon vart kan jag tänka mig. Men för det kan ni väl ge fan i mitt hår!

Hotellet lovade att hjälpa till med både blombukett och limousin inför bröllopet. Vi fick prata med en florist Joseph som lät som om han var hämtad ur Fab 5. Spontant hade vi kommit på att ”jamen, gula och blåa blommor blir bra, får vi in svenska flaggan på ett hörn”. Dessutom är den gula rosen en symbol för Texas. Josef skulle se vad han kunde göra, blå blommor kan vara svåra att få tag på med så kort varsel. Limon skulle hämta upp oss klockan 13:30. Taxi skulle aldrig gått. Inte med den blåsan som behöver ett helt baksäte samt bagagelucka för att få plats. Kanske om man suttit på taket med släpet hängande ner som ryschiga gardiner över rutorna. ”Just married” liksom, yoohoooo! och vinkar till hela stan.

(Fler bilder på San Fran i nästa inlägg!)

 

12a

Annonser