Nu började det brinna i knutarna, ty Dagen D var snart här! Bröllopsdagen alltså för er som inte hängt med så noga. När man gifter sig i San Francisco så måste man ju bara ta ett gäng foton vid Golden Gate-bron, inte sant? Vår fotograf hade pratat om att man även kunde åka till Golden Gate Park och ta lite bilder i den japanska trädgården. Det fanns bara ett sätt att ta reda på vad som skulle funka bäst och det var att dra dit och undersöka på plats.

Golden gate bron

Där är hon ju! Vi närmar oss…

Bron först. Trafik trafik trafik förstås. Inget skämt. Vid utsiktsplatsen över staden och själva Golden Gate stod massor med skitglada mexikaner och skrek av glädje med kamerorna i högsta hugg. Ganska charmigt. 🙂 Blåsten var inte att leka med – vad bra, vi skulle alltså kunna lämna vindmaskinerna hemma inför plåtningen.

Golden gate

Första gången jag var i San Francisco (2007) fick jag inte se bron då min polare inte såg någon mening med det ”eftersom HAN redan hade sett den”. Det känns som om livet har nu har gottgjort mig på denna punkt. 😉

Golden gate bro bridge

Golden Gate-bron har inte fått sitt namn från sin färg eller de stora portarna som den består av, utan från det sund den är byggd över.

Golden gate bridge bro

Big Bus San Francisco

I genomsnitt far 110,000 bilar över bron varje dag.

San Francisco skyline

Utsiktspunkten är inte så lite grym!

San Francisco avstånd San Francisco golden gate bron

Färgen på Golden Gate Bridge skulle egentligen varit svart, men man gillade den skyddande underlagsfärgen så mycket att man behöll den. Ganska radikalt drag på den tiden.

 

När vi stod där uppe och tittade ner så såg vi en plätt som såg ut som den perfekta platsen för ett bröllopsfoto. Men hur skulle vi komma dit? Vi hittade först en liten trappa som gick under ena sidan av bron och sedan en kurvig nedförsbacke. Massor av cyklister som svischade förbi. Någonstans måste de ju komma ifrån, tänkte vi, så vi följde vägen. En lång, jobbig promenad som visade sig vara värt det. För där nere var stället! Bron precis ovanför och stadens siluett åt andra hållet. Här skulle ju bli så himla bäst! Nu gällde det bara att hitta en väg där man kunde ta sig med bil. För som ni säkert redan har gissat skulle det inte gått att promenera ner för cykelbacken i brudklänningen på kortare tid än två dagar. ”Titta, där är ju en bil!” hojtade jag. Andy sprang fram till den, en sydamerikansk familj satt där. ”Ursäkta ursäkta, hur kom ni hit med bil?” Det fanns en backe upp åt andra hållet också, förklarade de. Så vi gick och hämtade vår bil och sedan åkte vi ner igen och gjorde en minnespunkt på GPS:en.

 

Golden gate bridge bro

Ner ner ner för backen går vi…

Golden gate sundet

Golden gate bron avstånd

Voilà! Den perfekta vyn för ett bröllopsfoto!

 

Fortsättning följer med foton från Golden Gate Park!

 

 

13a

Annonser