Jag hade frågat om det inte finns något schysst ställe dit man kan åka och bada i Austin. Närmsta havsbad är väl Mexikanska golfen och det är lite långt. Men sjöar finns det en del. ”Det finns ju Hippie Hollow,” sa Andy. Vilket tydligen är en nudiststrand eller ”clothing optional” som det så fint heter. I brist på annat åkte vi dit. Det första vi såg när vi gick in på området var en naken rumpa. ”Jaha, det här ska nog gå bra!” sa jag hurtigt, tog ett djupt andetag och så började vi gå ner för en stig. Bara män, inte en tjej i sikte. Man försökte ju titta bort och låtsas som om det regnade men det är ungefär som med en bilolycka – man kan inte. För att slippa beskriva det hela säger jag det med en känd barnvisa:

”En kort, en lång, en pyramid, en stång, hej dingelidong!” ^^’

Vi satte oss vid vägkanten med utsikt mot stranden. Eller alltså, själva strandkanten började en gång i tiden ungefär där träden slutade men på senare år har det varit en sådan torka att remsan bara ökat och ökat. Så själva badet hade förflyttats 20 meter bort. Kanske lika bra det, det gör inte underverk för aptiten att titta på näcka människor. Dock fick vi sällskap av en nisse en bit bort medan vi glufsade i oss kycklingsalladen. ”Titta, det verkar som den där karln där borta väntar på att du ska klä av dig”, retades Andy. ”De kommer bergis hit för att det finns en minimal chans att de ska få se en naken brud, men då blir de allt besvikna för det kryllar inte precis av dem här,” skrattade han. ”Äsch vad dum du är, de är ju hippies förstår du väl, de tror på naturlighet. Nakna tjejer kan man väl se på Internet,” upplyste jag honom.

Så var det äntligen dags för själva doppet – MED badkläder då för vår del. Det var otroligt stenigt och ont för fossingarna. Man fick koncentrera sig på varje steg för att inte rasa. Kom att tänka på en grej, visst vore det mycket pinsammare att halka i bara mässingen? Vi hoppade i sjön och det var väl sisådär 20-21 grader. Andy klagade över hur svinkallt det var och jag ojade mig över mina skärsår i fötterna.

Hippie Hollow Austin Texas

Jag vet vad ni ville se för slags bilder men så roligt ska vi inte ha. I stället får ni en lustig blomma:

Blomma gräs

På hemvägen kom det fram att det fanns flera andra badställen runt Colorado River och Lake Travis. Varför hade vi då åkt till nakenstranden och dessutom betalat 15 dollar för besöket? 😛

Tillbaka i huset tog vi Piña Coladas på terrassen, yummie! Har en känsla av att denna Malibu kommer att gå åt på nolltid. 🍸 Sedan gjorde vi egen sushi till middag och plockade fram sakén. Vi satt ute och åt tills det blev mörkt och plötsligt kom ett moln och svepte förbi över himlen med en väldig fart. Därpå följde allt fler moln tills de täckte hela skyn och det blev riktigt kyligt. Ett nästan magiskt skådespel faktiskt.

Hemgjord sushi

Våra japanska släktingar får väl slag när de ser det här, men det kan vi inte ta nån hänsyn till.

 

 

Annonser