Det är något med det här att sova på hotell alltså, det går troll i det. Klockan fyra på morgonen ringde telefonen på rummet en enda signal. Någon timme senare hörde jag en walkie talkie utanför dörren. En röst och så lite brus. Exqueeeze me? Exakt klockan 5:22 ringde det igen. Andy svarade. ”Varför är du i det här rummet?” sa en person surt i luren. ”Va? Jag har checkat in här för nio dagar!” svarade Andy yrvaket. Sen hörde jag honom bara säga: ”Why are you calling me?” Mycket irriterat. Och: How is this my problem?” Till sist, nu nästan argt: ”Somebody ELSE is gonna call me?”

Tydligen hade det blivit något datortrubbel med incheckningsprogrammet. ”Fråga om de vill köpa ett nytt program från ditt jobb!” föreslog jag. Nästa dag funkade inte våra nycklar. Vi fick dem omprogrammerade och gick till California Pizza Kitchen så länge. De är nämligen bra på glutenfritt. Hittade en trevlig park några minuter bort där vi kunde ha picknick. Satte oss och gjorde upp lite planer för vad vi kunde hitta på.

När vi återvände till hotellet funkade nycklarna fortfarande inte! Den übertrevliga personalen i receptionen rådde oss att ringa till security så de fick öppna åt oss. Det var verkligen en skön kontrast mellan receptionisten och vakten alltså – först blev man supersmörad för och sen kände man sig som en brottsling ungefär. Vakten kunde dessutom inte öppna dörren! Vid det här laget började vi nästan tro att det var någon främmande människa som tagit sig in i rummet. Medan karln var och hämtade andra nycklar satt vi utanför på golvet och väntade i typ trekvart. Gånger två.

Till slut kom vakten tillbaka och meddelade: ”Ni har blivit flyttade till ett nytt rum!” Vi bara gapade. ”Men vi har ju alla våra grejer där inne!” Nu fattade inte vakten ett skit. Pannan låg i djupa veck, munnen blev en strut och man riktigt såg hur ett frågetecken började formas ovanför hans huvud. Det var väldigt nära att jag började sjunga Magnus Ugglas ”IQ kan räkna upp till hundra, IQ kan ABC…”

”Kan ni bevisa att det är era grejer?” frågade han sen. ”Eeeeh. Funkar det om vi öppnar kassaskåpet där inne med vårt kodlås?” föreslog Andy. Nu kunde dörren plötsligt öppnas. Jaha, det var den dagen det. Vi fick 100 dollar i matkuponger samt lite extra hotellpoäng som plåster på såren. Tack duh!

Westin Market street hotel

Den här utsikten vore ju synd att byta ut. 😉

Westin market street San Francisco view

Park San Francisco

Yerba Buena Gardens – klar favoritpark.

 

 

1j

Annonser