Nu hade dagen för den stora festen kommit. Ett tillfälle för ingenjörer att komma ifrån sin kod och partaja loss, lyfta de fyrkantiga ögonen från datorskärmen mot horisonten och se någonting annat (andra nördar som svänger sina lurviga). Dagen till ära hade jag hittat en liten svart partyblåsa med korkskruvsvolanger och satängbälte med strassbrosch från Betsy & Adam. Japp, ni gissade rätt, den hängde alldeles ensam och övergiven i en klädkammare i bonusrummet. Tack ex-frun! 🙂

Men innan vi drog dit hade kinesiskan och svensken bestämt att vi skulle gå på singaporiansk krog och äta ”origamifisk”. (En fiskrätt inslagen i en låda.) Vi kom iväg väldigt sent till festen för alla skulle ha dessert (kinesiskans initiativ, hon äter alltid mycket efterrätt, bra där!). Arrangörerna för jobbmässan hade hyrt en jättelokal (Ruby Skye), nästan som ett warehouse. Vi kände oss som om vi klev in på Studio 54 (skoja bara, inte riktigt så 😉 ) när våra armband, för övrigt sponsrade av företaget som köpte upp Fru Ka-ching, kollades av vakten och vi beblandade oss med alla de andra teknikerna. Ett ganska coolt discoband spelade live och direkt när vi kom in stod vår vän Jamie, den enda snubben som var med på vårt bröllop, och sjöng för full hals på scenen. Tror det var Rammstein. Kunde man inte tro om honom.

IMG_6573

IMG_6576

Disco Stu och hans vänner. 

Jag lärde Andy att gilla Gin & Tonic och så smällde vi i oss ytterligare lite mat som serverades av cateringpersonal. Nästan inga tjejer syntes till och de som var där jobbade inom HR. Som sagt, just den här grenen av teknik är väldigt mansdominerad av någon anledning. Efter ett tag blev discomusiken gammal och vi hörde rykten om att det försiggick en separat liten karaokefest i lokalen intill.

Det tog oss ett litet tag att hitta till den andra klubben. Även här stod Jamie och sjöng! ”The ring of firrre, the ring of firrrre!” Wow, rockstar för en dag. Det var någon indier där som åkte på att sjunga Beatleslåtar han aldrig hört. Hans kollegor hade anmält honom utan att han visste om det, kanske var det något försök till nollning. ”With a little help from my friends” har nog tamejfan aldrig låtit räligare. Därefter slaktade någon ”Forever young” så det skrek om det (bokstavligt). Sedan var det Jamies tur igen att glänsa. Han hade bjudit upp kinesiskan och någon cool brud ingen kände från publiken och nu vankades det ”Love shack”. Om nu någon kommer ihåg den. B-52’s hette gruppen, året var 1989, i Mtv-videon sjöng en grabb och två damer framför en stor vägg där någon klottrat en stor dick. ”Love shack is a little old place, where we can get together!” Vänta ett tag, var det där snuskigt? undrade vi mellanstadieelever som läst engelska i blott två år. ”Tin roof rusted” i slutet av låten betyder att tjejen råkade bli gravid – detta visste dock inte ens Andy. 🙂

Apropå engelska, hur många av er har listat ut varför Beatlarna sjunger om BH:ar i ”Obladi oblada” (också den kördes nämligen denna kväll)? Ja, för låten går ju: ””Ob-la-di, ob-la-da, life goes on, bra.” Som alltid hade Wikipedia svaret. Låtens titel betyder just ”life goes on” på nigerianska och brukade sägas av en nigeriansk vän till bandet. ”Bra” betyder ”bro”, alltså ”brorsan” med denna typ av afrikansk accent, och så rimmar det ju förstås också. Men som så många andra gånger, där det finns pengar där flockas parasiter och nämnda polare försökte naturligtvis stämma Paul McCartney för att ha snott hans uttryck. Fallet avgjordes utan domstol, förmodligen genom att McCartney stack åt kompisen en slant. Så nu vet ni det!

Precis före hemgång såg vi Jamie irra omkring utanför lokalen med en soppskål. Han hade lovat en hemlös lirare att fixa lite mat, men det hade tagit längre tid än han trodde (allting drar ut på tiden i San Francisco) och uteliggaren hade försvunnit. Måste säga att denna Jamie överraskade gång på gång. Han verkade vid första anblicken vara en väldigt ”vanlig” person, kanske till och med lite tam, men Andy berättade att han aldrig riktigt fått kläm på honom under alla dessa år.

Screen Shot 2014-10-27 at 3.20.17 PM

Glad indier blir nollad, ”Beatles, Bollywood, what’s the difference?”

IMG_6587

Denna textrad får ni själva lista ut vad den betyder. 

 

3j

Annonser