På morgonen kom ett argt meddelande från chefen. Ett japanskt företag, vi kan kalla dem Fujitsu, som har köpt en av produkterna hade hittat buggar. På grund av lite lustig kultur började nu japanerna gorma. ”くたばれ! Ni har förolämpat oss! You released the fockin’ fury!” (Typ.) Buggarna gällde en funktion som de aldrig använder och som alltid har funnits där, men det verkade inte vara poängen. Nu löpte högsta hönset amok: ”VEM ÄR SKYLDIG?” Idel kulturkrockar. Japaner som känner sig kränkta av buggar, indier som vill peka ut någon som ansvarig och ge denne hela skulden. Var Andy den skyldige??? Mystiken tätnade.

Trots en massa annat som behövde göras fick Andy sätta sig och formulera smidiga mail för att försöka förklara hur kedjan av buggtestning går till. Hela dagen gick åt. Och detta var bara för att chefen är så där misstänksam och utpekande. Till slut kom Andys närmsta chef, även kallad Storebrorsan av mig, och satte stopp för hela grejen genom att bara vifta bort det.

Andy var på mäkta dåligt humör. Vilket slöseri med tid och energi. ”Kom, så åker vi och kollar på sjölejon i stället!” sa jag och så hoppade jag omkring och slog ihop armarna, ”Auh auh auh!” Andy såg ut som ett utskitet äpple som inte ville göra någonting. ”AUH AUH AUH? Snälla?” Mina sjölejonögon kunde till slut inte motstås och han reste sig från skrivbordet. ”Okej vi får lov att ta en taxi.” ”Näää,” protesterade jag, ”jag vill testa den där spårvagnen!” ”Hur gör man deeet då?” gnällde Andy. ”Frågar i receptionen såklart!” Vi fick en karta och beskrivning. Spårvagnen hämtade oss precis runt hörnet efter mindre än fem minuter. ”Där ser du!” sa jag retsamt.

Spårvagn san francisco

Titta det finns lokaltrafik i Amerika!

Nu bar det av till Pier 39! Jag vet, det låter som någon dålig actiontv-serie men det är en kajplats i San Francisco som blivit hem för över tusen vilda sjölejon. Där låg de mycket riktigt, blanka som nystekta chorizos och slaskade med labbarna. ”AUH AUH AUH!” Vilket antagligen betyder: ”Tjocka på dig din aladåb, jag var här först!” Det var trångt om saligheten på bryggorna och då och då knuffade de ner varandra i det iskalla vattnet. Andy var såklart en riktigt gullig gentleman och köpte ett mjukissjölejon åt mig, ett brunt.

sjölejon san francisco

Efter en jordbävning 1989 har Pier 39 varit en hangout för dessa dallriga bjässar.

sjölejon pier 39 fishermans wharf

Sjölejon har små flärpar till öron till skillnad från sälar.

Vi promenerade sen utefter Fisherman’s wharf som är namnet på den här delen av stan, en ”hamnpromenad” skulle man kunna säga. Vilka tokiga butiker det finns vill jag lova!

Fishermans wharf san francisco

Fisherman’s wharf var på 1800-talet en plats där italienska fiskare sålde fisk till alla nya människor som kom hit i och med guldrushen. 

IMG_6615

IMG_6617

Hög konkurrens, så den som har roligast skyltfönster vinner.

IMG_6628

 

Så kom vi fram till Ghirardelli square, ett gulligt litet torg där huvudattraktionen är en godisshop. Ja, ni chokladälskare har säkert sett namnet många gånger. Ghirardelli med massor av frikadelli, haha. Vi köpte en hel påse lyxig choklad som jag gärna skulle visa er men den ”försvann”. Hur kunde vi? 🙂

 

Ghirardelli square san francisco

Ghirardelli square

Snövit och de sju gräddbakelserna. 

Ghirardelli choklad

 

Vi satte oss på en fantastisk restaurang precis i trappan upp till torget, McCormick & Kuleto’s. ”Det här är jobbet skyldig mig!” sa Andy demonstrativt och tittade ut en dyr laxrätt. Själv tog jag Beef Medallions Bordelaise. Delikat! Att bråka med japaner om buggar var kanske inte så dumt trots allt (i alla fall inte för min del).

När jag kom tillbaka från toan stod en rejäl cheesecake på bordet och väntade på mig. Andy tjötade med den supertrevliga Texasfödda servitrisen och jag råkade höra: ”…och så skulle jag vilja ha ha två glas av ert tioåriga portvin också!” Jag satte mig ner. ”Vad var det där nu då?” ”Jo, jag tycker att chefen var ett arsle idag, jag tycker att jag förtjänar detta!” sa Andy och tittade ner på en ljuvlig sorbet som stod framför honom.

Vi renskrapade våra fat och promenerade tillbaka till hotellet genom skumma gator och förbi ropande uteliggare.

restaurangen

Om ni någon gång kommer till San Francisco så måste ni gå till McCormick & Kuleto!

CheesecakeSorbet

 

 

 

 

 

5j

Annonser