Hittills hade vi frusit hemskt varje dag eftersom vi haft på oss alldeles för lätta kläder. Så denna dag hade vi äntligen klätt på oss ordentligt, men typiskt nog var det plötsligt värsta värmeböljan. Vi promenerade till China Town och Andy sa, ”Äsch, vi köper en klänning åt dig på vägen! Men det får lov att vara bomull annars svettas man ju ihjäl.” Vi stannade till vid en liten shop. Inga eBay-priser direkt. 😉 ”Vad är det för material?” frågade vi. ”Den här är jättefin! Och den här!” sa kinesen. ”Jaha, vad är det för material då, är det polyester?” ”Den är jättefin!” Vi gav upp rätt snabbt och bestämde oss för att det inte var så farligt varmt trots allt.

san francisco china town

Bisarrt hus! Är det väggmålningar eller nån som hängt tvätt?

san francisco kalifornien

Väldigt karaktäristiskt för San Francisco, massa branta backar. Motion får man!

 

Nu skulle vi till In-N-Out Burger. Vilket jäkla projekt det var då! Andy gick in medan jag väntade utanför eftersom hela stället var fyllt av en lång kö. Hela tiden var det en snubbe som plockade upp smutsiga servetter från marken och la dem precis bakom mig i ett hörn där jag stod. Sen blåste de upp på mig och iväg. Då kom han och la tillbaka dem. Om man ändå tar i smutsiga servetter kan man ju lika gärna slänga dem i en papperskorg eller?

Efter en timme eller så fick vi äntligen vårt krubb (värt?). Vi hade picknick i Martitime Park medan vi studerade dimman som lättade borta vid Alcatraz. Sen tog vi och gick ut på några av de många bryggorna för att ta en närmare titt på det gamla fängelset samt en hel drös med skepp. Naturligtvis fick det bli en liten runda till hos våra kära sjölejon. De trängdes och bråkade som vanligt – ungefär som människorna i San Francisco. I denna stad finns varken särskilt mycket hjärterum eller stjärterum. 😉

Men med mycket folk kommer mycket skräp. One man’s trash is another man’s treasure, heter det ju. Guldläge för uteliggare med andra ord. Man kan hitta en hel garderob på gatan en sådan här solig dag. Själv hittade jag en rätt schysst vit kofta från Old Navy. Var väl någon som råkat sparka av sig den i värmen. Thank you!

golden gate bron dimma

Maritime park.

alcatraz san francisco

Fattar inte varför det är så svårt att rymma från Alcatraz, är väl bara att surfa på ett sjölejon eller?

fishermans wharf san francisco

Fisherman’s wharf.

IMG_6970

 

san francisco

Tre knuttar som varit och ätit krabba. 

pier fishermans wharf

 

fiskmåsar

Här vare fiskmöss!

 

Spårvagnen hade också tagit picknickrast verkade det som, för den var puts väck mest hela dagen. En taxichaffis kom förbi hållplatsen och försökte sälja sina tjänster. ”Verkar som om bussar och spårvagnar är sena idag. Åk med mig, endast 6 dollar! Jag stannar vid alla hållplatser, China town etc. Kom igen, last call!” Duktig försäljare! Men vi traskade hellre.

Så stack vi upp till hotellrummet för att hämta lite vin. Mer picknick! Vi hällde över det i kaffemuggar och satte på ett lock på äkta fjortisvis så man skulle kunna dricka det in public. Chips fanns i gift shopen för det fantastiska priset 8 dollar påsen. På vägen till vår park spillde Andy först utanför hotellet över hela sin hand och sen knuffade han till muggen på en liten stenmur vid parken så att ännu mer rann ut. Diskret var det ja, hrrm.

Hotellet hade rekommenderat restaurangen Hunan Home. Lite smålulliga och fyllehungriga satte vi iväg dit. Utanför krogen stod en tjej i kö och berättade att det här stället var THE BEST. Nu var förväntningarna skyhöga och otroligt nog lyckades restaurangen leva upp till dem. Ni MÅSTE gå hit om ni kommer till San Francisco, tror det var det bästa kinakäk jag har ätit och det var tokbilligt! (Nu säger ni säkert att det är bara för att de serverar sjölejonkött som fått koka i timmar.) Tjejen som stått utanför restaurangen hördes prata över hela stället. Hon redogjorde högljutt i detalj för hur hon brukade duscha. 🙂

Vi drack oss fulla på sake och sen gick vi tillbaka till hotellet och tappade upp vatten i badkaret i stället för att packa. Sen satt vi där och lyssnade på Kate Nash och pratade brittisk engelska resten av kvällen. (Är väl ungefär som när en grek försöker prata skånska när jag gör det, haha.)

sake kinakrog

Härligt härligt men farligt farligt. Kampaj på er allehopa! 😉

 

 

8j

Annonser