Tillbaka till efter att vi kom hem från San Francisco. Det var mycket vi missat medan vi var borta. Grannens tomt hade grävts upp för poolen som de ska bygga. Hela trädgården är totalkvaddad. Fy så det ser ut! Och det är inte Surt Sa Räven, utan det är verkligen fult. De kära grannarna är vad man skulle kunna kalla nyrika hillbillies och har kanske inte den bästa smaken. Men ibland ska man ha tur, nu slapp vi en del av oväsendet från byggandet.

pool texas usa

Nu har faktiskt även vi blivit sugna på att skaffa pool, dock inte en för 60.000 dollar. Det är lite speciellt med Austin och berggrunden. Ungefär som Familjen Flinta, ”From the town of Bedrock”. Det vill säga marken här är så hård efter ca bara en meter att det blir ett helvete varje gång man ska gräva ner något, till och med växter. Att begrava någon six feet under kan med andra ord bli knepigt. Vi såg en insändare i tidningen för ett tag sen: ”Ni tjatar och tjatar om att man ska bygga en light rail, varför inte bara göra en tunnelbana?” Den var bra. Liksom, ”Dude, yer nawt from ’round here, are ya?”

Poängen är att man kan glömma att få en helt nedgrävd pool. Hur man än gör måste den bli ovan mark, sedan får man fylla på med jord runt omkring och göra landet högre. Alltså kan man lika gärna köpa en färdig above ground, tyckte jag. Det hade Andy aldrig tänkt på. Han hade bara sett på America’s Funniest Home Videos hur någon dåre hoppade i sin billiga pool från Walmart. Hur den brakade ihop och man åkte vattenrutschbana tvärs över hela tomten. Kul äventyrsbad i fem sekunder, sen har man en konstgjord sjö som man inte vet vad man ska göra med. ”Nej nej nej, det behöver inte vara en sådan där skitbassäng, det finns riktiga ovan jord-pooler som är jättebra!” försökte jag. En snabb googling och vi hittade A-Tex Family Fun, ett företag som specialiserat sig på above ground pools och jacuzzis för utomhusbruk. Dit åkte vi genast.

Ute på gården stod fem stora pooler så att man skulle kunna se hur de såg ut. Medan vi väntade på att få hjälp räddade vi stora skalbaggar från att drunkna med en stor håv. Det är tyvärr en av nackdelarna med att ha pool – saker drunknar. Ibland äckliga varelser såsom skorpioner och getingar, då och då mer gulliga djur med päls… Ägaren av affären kom ut, en sydamerikansk beachkille med bländvitt leende. Poolerna kan kosta så lite som 4.000 dollar och företaget hjälper till att gräva ner den någon fot i backen och installera automatiskt reningsverk. Man kan välja mellan oval eller rund form. Kaklet på insidan är helt fejk, men det ser riktigt stiligt ut. Andy var såld! På det här sättet kan man ju få en komplett poollösning, kanske med däck och allt för en fjärdedel av priset som grannen betalade.

Senare satt vi ute i den dubbla solstolen med kopphållare och tittade på medan ungarna lekte i låtsaspoolen. Barn som roar sig i vatten medan vuxna dricker drinkar, det är bra skit. Vi ska absolut fundera på en seriösare variant av bad.

 

 

14j

Annonser