När vi ändå pratar om swimmingpooler/swimmingpoolare (eller vad det nu heter i plural). Vi har ju en pool i husföreningen som alla boende har tillgång till. Andy har inte kollat in den på flera år (lamt!). För några veckor sen lyckades vi beställa en ny nyckel via en hemsida och nu hade det äntligen blivit dags att testa den.

Andy var först mycket skeptisk. ”Det blir för jobbigt med barnen.” Och ja, det var outsägligt jobbigt. Tog nog ett par timmar att göra alla i ordning. Av med smutsblöja, på med simblöja, väcka tonåring, tonåring måste matas med frukost trots att han ej är vid medvetande, simblöja smutsig, ny simblöja, alla måste sprayas med solskyddsfaktor, samla ihop handdukar, packa bag med blöjor, vattenflaskor, leksaker m.m., alla ska byta om till baby soup, jäklar jag måste raka benen! (asså, rakade jag inte benen senast igår??), lokalisera solglajer, skölja ur aquaskor som var fulla med sand sedan ett äventyr på Rhodos… Och så vidare. Bara att få in alla i bilen blev ett projekt. Så fort vi äntligen satt oss efter att som vanligt bråkat om vem som skulle bli fastspänd i bilstolen av pappa vs Pepe (ingen vill ha mig) så var Mike borta. Om saker och ting tar en minut längre än han trott så måste han gå och hämta surfpadda med tillhörande laddare. Andy gnällde. ”This is like herding cats!”

Men så äntligen var vi framme! Snygg pool. Nu frågar ni naturligtvis om den är nedgrävd eller ovan jord. Svaret är att den vid en första anblick ser ut som vilken nedgrävd pool som helst. Men när man tittar på håll från vägen så ser man att den ligger på en kulle. Man har alltså tillverkat ett helt landskap runt omkring. Nästan inga andra gäster, bara några enstaka och så två high school-ungdomar till badvakter. Får en att undra om det är värt att skaffa egen pool (förutom att det inte skulle behöva ta flera timmar att göra sig i ordning innan badet).

Swimmingpool

Schyrre!

Badvakt

Mitch Buchannon håller koll på alla de tre simmarna.

Det var helt klart värt besväret att ta sig dit. För typ första gången såg vi tvillingarna visa respekt för något – vatten! Nu var de inte så kaxiga längre. De vågade inte gå ut med oss till den stora poolen. Ethan vågade typ inget annat än att röra vid vattenfallet i barnpoolen. Enorma badleksaker hade tagits med. Jag fattar inte vad allt kommer ifrån och som sagt, varför måste allt i vårt hus vara enormt stort? Meterlånga flytpålar och andra brontosaurusar gjorda av skumgummi. Det känns bra att införa lite nya aktiviteter i den här familjen i alla fall. ”Inte varit och badat i den gratis poolen på åratal,” vad är det för dumheter?!

Väl hemma igen hade vi ett snack över guacamole och färska körsbär ute på terrassen. Det kanske vore smutt med en egen pool trots allt? En rund vore bra, de är både billigare, snyggare och mer stabila. En stor del av tomten är ju värdelös under långa tider på året då det är för varmt att vara ute. Sedan måste det vara på den privata sidan av tomten så inte fan och hans moster kan kolla på när man gör svanhopp i en uttänjd baddräkt (som hos grannen).

No diving

”No diving” duh.

Barnpool vattenfall

 

 

15j

Annonser