Nyårsafton i Austin. Vad ska man göra? Andy hade inga idéer. Han har tyvärr varit helt uppe i jobbet hela julhelgen av rädsla för att bli avskedad vid en stor omorganisation som kommer i januari (avdelningen har inte nått upp till sitt mål eftersom högsta hönset shoppat en massa företag hejvilt). Morsan och jag ville se fyrverkerier och faktiskt så hade vi hittat ett event som skulle bjuda på detta – Austin’s New Year. Fyrverkerierna skulle börja klockan tio (vad värdelöst!) och det skulle vara kallt, så resten av kvällen måste planeras utifrån det. Alla restauranger i stan var fullbokade. Så fort man hittade en med lediga bord så hann någon annan boka innan ens slöa browser laggat klart. På själva nyårsafton fick vi reda på att fyrverkerierna i parken var inställda p.g.a. kyla. WTF, vilka wimps, gnälla över 2 plusgrader!

Aftonen började med glögg och Grevinnan och Betjänten (på Youtube), en sketch som för övrigt varken handlar om en grevinna eller en nyårsafton. Tänk, jag har inte sett den på flera år och jag måste erkänna att det här var första gången jag fattade att slutet hade en fräck antydan! Pinsamt, det måste vara för att man sett den sen man var liten då man inte hajade någonting förutom tigerhuvudet. Tigern var för övrigt den manliga skådespelarens egen och ja, Miss Sophie och hennes butler hade tydligen en affär även i verkliga livet!

Sedan blev det Skype med moster och morbror vid svenska tolvslaget då vi fick se kvällens enda fyrverkerier och dikten på Skansen (haha, han drog över på tiden rätt bra, gubbfan 😉 ).

Första målet för kvällen var den enda restaurangen som inte var fullbokad – Manuel’s, en mexikansk krog i downtown. Okej, det fanns även italienska hak, men eftersom man aldrig hajar menyn är det svårt att veta vad som är glutenfritt utan att göra värsta researchen. Det var fruktansvärt kallt ute på något skumt sätt, sådan där fuktig kyla och blåst så just då var man inte så ledsen att raketerna var inställda. Vi beställde nyårsmenyn, en trerätters som serverades i ilfart. Man hann knappt slurpa i sig soppan förrän kycklingen kastades in på det redan överfulla bordet. När desserten kom in lika kvickt satt jag bara och skrattade för att jag var så mätt. Musiken var hög och några indier satt vid ett bord och skreeeeek. Kändes som värsta racet med andra ord.

kyckling med mole sås

Faktiskt andra gången i livet jag äter kyckling med molesås till nyårsmiddag.

”Vad ska man göra i Austin på nyår?” hade jag och Andy suttit och sagt som två hjälplösa fån. Då helt plötsligt kläckte morsan av alla den geniala idén att man kunde gå till Driskill Hotel. Det var ett av de få ställen hon sett inne i själva stan och det kändes ju som ett ställe där det kanske hände något? Vi kom dit precis innan en jättelång kö bildades och lyckades få ett bord! Ett countryband lirade klackarna-i-taket-musik medan alla gäster fick cowboyhattar och koklockor i plast med texten Happy New Year. Själv började jag bli lite glad i hatten efter två Irish coffee. Man såg massor med kul folk. Snofsigt klädda typer, ett lesbiskt par i 60-årsåldern, dansanta barn:

new years 2014 driskill

Stekare med drinkar i högsta hugg, kofösare och självaste JR:

JR

Så blev det dags för orkestern att räkna ner till tolvslaget och sedan skrek vi, ”Yeeeeehaaaaaaa!”, skramlade med våra cowbells, sjöng med i Auld Lang Syne och pep i små trumpeter och så var det 2015.

cowbell made in china

happy new cowboy year

Ett riktigt cowboynyår.

När vi kom tillbaka till huset började jag lira ”Final Countdown”, themet till ”Big Bang Theory”, ”One two chachacha” och annat löjligt, men när jag och Andy hade dansat med katterna samt sjungit och lyssnat på minst fyra olika versioner av ”Soft kitty warm kitty” så tyckte morsan att det var dags att överge oss till förmån för sängen.

 

Driskill hotel Austin Texas

Så här såg Driskill ut innan det blev riktigt crowded.

new years at driskill hotel

Om vi inte hade blivit snuvade på fyrverkerierna hade vi inte kommit till hotellet så tidigt och då hade vi inte fått sittplatser!

new years eve driskill hotel 2014

Tolvslaget på en saloon i Vilda Västern (nästan). 

horse and carriage austin tx

När man säger att man ska ta ”droska” hem i Austin så menar man alltså inte taxi. 

 

Mitt första hela år i Austin var fantastiskt, here’s to many more! 🍸

Annonser