Super Bowl sändes i helgen och man måste ju nästan kolla. Se vad det är för någonting. Försöka förstå vad det egentligen är för event som 111,5 miljoner amerikaner bänkar sig framför. Hypen, festandet/svullandet, gemenskapen… Hur skulle man på bästa sätt skapa den rätta stämningen på tre pers varav två är svenskar och den tredje aldrig varit det minsta intresserad av sporten? 

Första steget var att införskaffa de rätta snacksen. Med andra ord, detta var det perfekta tillfället att bli medlem på Costco (ungefär som Citygross). Där kan man köpa gigantiska förpackningar av allting. Grocery shopping för jättar.

Costco USA

Milsvid utsikt över skyskrapehöga hyllmeter av tungviktarmat. 

tårta costco

Får det lov att vara lite chokladtårta till matchen?

Matchen sedan. I år New England Patriots mot Seattle Seahawks. Andy hejade på Seattle eftersom de har så hemsk vinter och så många självmord, ”de kan behöva lite kul!” Som sagt, Andy har aldrig varit ens i närheten av ett fan. För det första (och döda inte budbäraren nu, det här är helt och hållet hans ord), folk pratar skithögt och mycket på Super Bowlpartyn, äter och super. Bryr sig ens någon om matchen egentligen? Och vilken match sedan, de egentliga actionen pågår inte längre än 10-17 minuter! Själva sändningen pågår å andra sidan i fyra timmar. Vad går spelet ut på sedan? Jo, det är en enda jävla ”dog pile”, that’s it. Ofta brukar ett lag också tidigt ta ledningen stort och det blir inte mycket till spänning eftersom det blir nästan omöjligt för det andra laget att hinna ikapp (så dock inte i år, bör tilläggas).

Amerikansk fotboll statistik

Många tycker tydligen att reklamen är den verkliga höjdpunkten. Eftersom ett 30 sekunders klipp kan kosta 4 miljoner dollar kan man förvänta sig att företagen slår på stort. Gammal tv-spelsfjant som man är fastnade man såklart för Bud Light som bjöd på en film med en kille som springer omkring som PacMan och får en bärs när han har klarat banan. Annars är det en jäkla massa bilreklam. Gillar man varken fotbollen eller reklamen kan man kanske bli road av musiknumret, i år med Katy Perry utklädd till allt möjligt.

Man kan tycka att Super Bowl är det bästa som hänt TV eller att det är Kejsarens nya kläder. Skit samma, vi hade i alla fall en mysig kväll med våra chips, kex, pasta, vin och läsk. Mina gamla husgudar Anthrax hade uppenbarligen rätt när de påstod att NFL betydde Nise Fuking Life. 🙂

chips till super bowl

708 gram pommes frites-chips – kvällen kan börja!

 

FAQ om amerikansk fotboll:

1. Är rugby och amerikansk fotboll samma sak?

Svar: Nja, det förra är mycket ruffigare och reglerna är något annorlunda. Rugbyspelare är definitivt inte lika påpälsade. 

2. Gillar alla amerikaner amerikansk fotboll?

Svar: Nä, bara 1/3 såg ju matchen. 😉

3. Hatar alla amerikaner europeisk fotboll (soccer)?

Svar: Oklart. Klart är i alla fall att vissa republikaner blir rabiata över vår kära sport. Det måste vara någon sorts konspiration. Vad tror ni? 

3. Varför har vissa av spelarna ögonbryn målade under ögonen?

Svar: Därför att deras kraftiga kindben är så bländande och gör det svårt att se bollen.

4. Förekommer det mycket fusk?

Svar: Senast i januari var det någon som tappat ur luften ur bollen lagom så den skulle vara lättare att fånga. Nästan lika allvarligt som Watergateskandalen.

5. Springa fram och tillbaka med en boll som dårar. Vaffö vaffö gör de på detta viset?

Svar: Sporten är menad att likna ett fältslag.

katt kollar amerikansk fotboll

Även amerikanska katter glor på Super Bowl. ”Där sätter han klorna i bollen och… vilken touchdown! Morrhåren bara rök! Det är så att man får lust att spinna… likt en rugbyboll.”

Annonser