Tidigare inlägg om Bonusrummet hittas här och här.

När vi hittade en rejäl klädkammare som även den var proppfull med leksaker, bestämde vi oss för att vi skulle försöka ta oss så mycket frihet som möjligt. Andy jobbade så mycket att han hade svårt att hänga med i vad vi gjorde, vilket ledde till att vi kunde ta kontroll. För lite så måste man göra när någon är känslomässigt insyltad i röran. Dels genom förfäran över hur det ser ut, men också för att man håller sakerna så kära.

Vi slängde egentligen inte så mycket utan bestämde i stället att vi skulle gömma en massa skit under sängen:

IMG_2829

Och köra ner alla leksakerna i garaget. Den dagen tonåringen får egen bil kanske han vill ha en garageplats. Då blir det till att välja – ställa bilen utomhus eller göra något åt kartongerna som tar plats som ett helt bohag. Efter fyra år hos Shurgard har man betalat lika mycket som grejerna är värda, räknade jag ut. Vi snackar leksaker för typ 80.000 kronor här! 🙂

IMG_0194

Måste alla leksaker vara enorma??

Jag minns själv när man var tonåring. ”Man tror man är odödlig som ung!” sa vuxna och man svarade med förlöjligande röst: ”Maun treour maun äer odöeuuudlig!” Vad skulle det betyda? Jo, när man röjer och städar bland gamla grejer så förstår man. ”Jag kommer aldrig mer att ha tid att ta isär och sätta ihop det här legot igen!” är en svindlande tanke. När ska killen ha ett par månader heltid över till att sortera gamla prylar? Alltså jag tycker SÅ synd om honom, att vid så unga år äga lika mycket onödigt som en fullvuxen hoarder. Jag fick själv ett utbrott och en gråtattack under hela den här processen där jag klagade inför Andy att jag ”på grund av hans jävla bagage aldrig kommer att bli en människa som ’travels light’ genom livet”. Varenda kökslåda är full av leksaker, trasiga grejer som nån fått gratis på nåt hamburgerhak. I bokhyllorna i vardagsrummet står backar med studsbollar och liknande som ingen har rört på flera år. Deprimerande skit, mina kära vänner!

Titta på de här mjukdjuren! Titta på dem och inse att allihop kommer att hamna på tippen till slut:

IMG_2910

Mitt hjärta går i kras, haha!

IMG_2919

Vi räknade till ungefär 350 mjukisdjur, säkert glömde vi några.

In i en svart plastsäck åkte Bob the Builders byggarbetsplats. Andy satt i ett viktigt jobbsamtal när den började väsnas och sjunga. ”CAN WE FIX IT? YES WE CAAAAAN!” Morsan och jag dog av skratt men var tvungna att halvt kväva oss för att inte paja någon viktig affärskontakt. Vi tappade tunga saker i golvet, leksakskossor råmade, barnböcker spelade pianomusik skitfalskt – allt detta medan Andy försökte jobba.

IMG_2812

Dessa hittade vi nedtryckta i en kartong. För pluttesmå cowboys!

Så var hela rummet klart och man riktigt kände hur energierna började flöda där inne igen. Då ordnade vi en invigningsfest! Först gick vi till Chuy’s och åt oss brakmätta på texmex.

IMG_0223

Och sen…

Screen Shot 2015-05-11 at 10.00.16 PM

Grand opening!

Med klassisk musik i bakgrunden, morsans goda jellokaka, kattgodis, Toffifee, champagne och coca cola utan corn syrup till Andys mamma.

IMG_0163

IMG_0166

Serverat på Bob the Builder-fat, dagen till ära.

Mike hade inte ens märkt att halva garaget numera togs upp av kartonger. Han fick nog en smärre chock när han gick in i Bonusrummet och alla hans saker var borta. Han tillåter nämligen inte ens att någon vidrör hans ägodelar… Direkt sprang han fram till fönstret och bara, ”Titta pappa, det är någon som går där ute!” Jag skrattade. ”Ja, det är trottoaren utanför garaget!” Han hade aldrig sett den utsikten då den varit blockerad i alla år. Som plåster på såren vankades det även presenter.

Maria, städerskan, berömde vårt jobb den kommande veckan. ”Beauuuuutiful room!” och jag log och höll upp ena armen. ”Yeah, and check out my biceps!” Varför gå på gym när man kan röja ut hela kvarten? 😉

IMG_3057

Från att ha varit ett förråd till att ha blivit ett gym, ett bibliotek, myshörna och en gästsäng där DU kan få sova. 

 

 

8f 15

Annonser