Sommarläger. Tiden då föräldrar får ledigt i en hel vecka medan barnen blir myggbitna och härdade. När flickor blir till alver och pojkar till hovnarrar – i alla fall på det lägret Mike åker på varje år. Sherwood’s Forest Faire! Ett summercamp med medeltida tema. Gammalengelska, gubbar utklädda till Lille John och bågskyttar bakom varje hörn.

Morgonen var ett typiskt exempel på hur jobbigt det kan vara att ha en tonåring och två småbarn. Mike, som enligt sin mamma ”moves slower than cooling lava”, skulle packa allting i sista sekunden, köpa en ny ryggsäck samma dag eftersom han inte hittade den gamla (den dök upp sen) och skriva ut alla sina favoritlåttexter. Man får nämligen inte ha elektroniska apparater med sig utan man ska leva primitivt som på medieval times (kan vara lite nyttigt för en tv-spelsberoende, hehe). Tvillingarna blev stressade och började klättra överallt, bröt mot varenda regel, sa ”jag vill ha deeet, jag vill ha deeet!” stup i kvarten och skulle ha sönder allt de såg. De tittade på tecknat i typ två minuter, sedan började de leva rulle igen.

Sjävklart blev vi försenade till lägret. Även undertecknad krånglade. Var påklädd och klar när Andy meddelade att hans ex-fru också skulle vara där idag. ”Men hallå! Jag kan ju inte ha på mig hennes klänning om vi ska träffas!” 🙂

sherwoods forest faire

Medeltidslägret verkade jäkligt coolt! Förutom en liten detalj – närmare 40 graders värme och ingen AC… Jösses Amalia, jag får andnöd bara av att tänka på det. Tänk att sova i en bastu liksom. Gå runt och titta på alla attraktionerna i en timme, sedan var i alla fall jag helt färdig.

De olika aktiviteterna involverade tornerspel, slåss på medeltida tyskt vis, falktämjning, krukmakeri, pilbåge och magi. Alla dessa saker skulle Mike bemästra när han var klar att lämna lägret.

medeltida läger

Massor med roligt tugg, aldrig avvika från sin medeltida roll.

IMG_7412 IMG_7414

Gratis förödmjukning!

tornerspel

 

fågeltämjare

Falktämjaren var helt klart ballast.

falktämjaretämja falk

pilbåge skytt

Ye olde archer arrrrr!

robin hoods fängelse drake

Bada i Smaugs pool? Ja tack!

 

Under hela rundvisningen låtsades tvillingarna att jag och Andy inte existerade (det var en mammadag), vilket var fett skönt. Men sen åkte vi hem till farmor (som bor nära lägret) och de fullkomligt rev kåken. Restaurangbesöket efteråt var också mindre kul. Inget blev ätet och de bara sprang omkring. Man skulle behövt binda fast dem vid skampålen på stortorget i Bastrop och kasta ruttna morrötter på dem. Huzzah!

 

 

13jl 14

Annonser