Brorsan har tjatat om att vi måste se serien Breaking Bad i säkert ett år nu. Äntligen har vi tagit tag i saken. Särskilt intresserade blev vi när vi fick reda på att den utspelar sig i Albuquerque (försök stava till det utan hjälp av Google, puh!), New Mexico. Eller tja, Andy var kanske inte så himla excited först. Han har nämligen växt upp i den delstaten. För ja, det är en stat i USA och inte en del av Mexiko som t.o.m. många amerikaner tror (med andra ord ett rätt bortglömt ställe, i alla fall av Gud). Fattigdom, fulla arslen till Navajoindianer och dåliga skolor var en del av vardagsmaten. Första dagen när Andy flyttade dit och de hade anlänt till det nya huset satte han sig på en gunga i trädgården. Han märkte att det enda ljud som hördes var gnisslet från gungställningen. Inte en enda fågel, ingen vind, inga träd… Alldeles tyst. Han kände sig så ensam, så ensam. Inget tycker om att leva där. Det är öken. ”Som en skolklass vilse med sin fröken.”

Men i alla fall, Breaking Bad. Helt vanlig goody two shoes kemilärare får diagnosen lungcancer och är i desperat behov av stålar. Måste få råd med behandlingen, måste tjäna ihop nog till familjen innan han dör. Han får då den briljanta(?) idén att starta ett methlab. Därifrån blir det bara sjukare, men det får ni kolla in själva.

tvserie

För några månader sedan knackade polisen på hos ungarnas mamma som bor ca 5 minuter bort. ”Ma’m, det är så att vi har hittat ett methlab i ett garage i denna lägenhetsbyggnad. Vi skulle vilja be dig att lämna lägenheten i ett par timmar medan vi går in där.” Där stod hon i bara nattsärken och ba’: ”Jahupp!” Vi fattade aldrig om polisen skulle gripa någon som kunde vara beväpnad eller om de var oroliga för eventuella explosioner. Men hon tog i alla fall på sig en morgonrock och gick ut och satte sig i bilen med sin iPhone.

Det var en ung pojke i 20-årsåldern som i hemlighet hade konverterat sin mormors garage till ett methlab. Mormorn hade låtit honom bo hemma hos sig då han hade kommit på avvägar och behövde en andra chans. När det hela upptäcktes (oklart av vem) hade hon sagt att hon var klar med honom. Det kan ha varit hon som tjallade på honom, vi vet inte. Låter som en liten Jesse Pinkman right there! 😉

Jaja, så kan det gå! Nu tycker jag ni ska kolla in Breaking Bad för det är riktigt underhållande. Och en sak till. Om ni åker på semester till USA, åk inte till New Mexico. Idel bra tips från denna blogg som ni märker!

breakdance

Han brejkar bad.

Annonser