Vilken bra strategi – för att ta reda på när vi behövde vara på plats på festivalområdet och vilka band som var värda att se, spelade vi upp några låtar direkt i ACL-appen och försökte bilda oss en uppfattning.

Kan hiphop vara gulligt? Svaret är ja, med Twenty One Pilots från Ohio är det möjligt! Den här videon är så söt alltså:

Han skulle sälja ett doftljus med sin barndoms dofter, men han skulle nog bara få sålt ett enda – till sin bror. ❤

Vi kastade i oss resten av frukosten och skyndade iväg. Vi hann precis och de var rätt coola live, hade nån trumpetsnubbe och plötsligt gjorde en bandmedlem en bakåtvolt från en upphöjning på scenen. WAKE UP YOU NEED TO MAKE MONEY YO! Nu gällde det att hitta dricka också, Crispin cider var rätt god.

acl 2015

Nästa band var Monsters and Men från Island som red på Björkvågen. De var ju duktiga och så men det kändes som om de lirade samma låt om och om igen.

Det är skoj att bara gå runt och kolla på folk. Många är väldigt modiga fragglar och tar med sig barn också, puh. 🙂

IMG_2795

Tur för honom att det inte var 45 grader i år då…

IMG_2556

Hur man får tomtenissar att jobba utan pröjs – man erbjuder en gratis tisha!

non sexual gay stuff

IMG_2704

Oookej?

Vet inte om någon i Sverige känner till några av de här banden, men Modest Mouse var väldigt populära och lockade till sig åskådare från alla åldersgrupper. Det var också då våra stolar brakade ihop, en åt gången. Först satte jag mig och bara, ”weeeeeeeeeee”, kändes som nån drog undan stolen. ”Vad göör du?” fräste jag åt Andy och en tant bakom oss förklarade, ”Jag lovar, han gjorde inget, han satt bara där!” Strax därefter rasade Andy ner rakt i knät på en snygg brud. Inte första gången det händer heller. 🙂 Vi gjorde korstecknet och gjorde ett nytt försök.

acl festival 2015

They’re doing it right, men tänk att kånka runt på de där åbäkena. 🙂

gitarrer festival

Finns lite marknader också – får det lov att vara en turkos gura?

Efter mörkrets inbrott var den största utmaningen att hitta glutenfri mat men till slut bestämde vi oss för tamales. Det är olika sorters fyllning som man proppat in i majsblast. Vi satte oss i våra läskiga stolar och käkade medan vi tittade på de stora spotlightstrålarna som lös kors och tvärs över festivalen. Romantik på ett bohemiskt vis.

IMG_2670   acl music festival

Zilker Park med utsikt över downtown Austin.

tamales snabbmat

Tamales.

austin city limits

Annonser