Det var dags att ringa den megagrymma barnvakten och ta sig ut på stan i några timmar. Vi tog med oss morsan, moster och morbror. Siktet för dagen var inställt på: Allens boots! Det finaste cowboystället i stan. Affären som får dig att vilja tjuta ”Yeeeehaaaaa!” av eurforisk lycka. Stället där alla koss-pojke-wannabes samlas för att göra av med halva lönen. Bootsen är inte billiga. Själv köpte jag mina Dan Post på Shoebuy på rea och med ytterligare 30% rabatt som en riktig amerikan. 😛

Men om ni kommer till Austin någon gång så är Allens naturligtvis ett måste. En riktig sevärdhet. Mycket riktigt, varje gång jag kommer dit hör jag svenska turister prata. (Då lyfter jag förstås på hatten och säger ”Howdy ma’m!”)

Allens boots cowboy boots

Julklapp nästa år?

Allens boots Austin

Detta är bara en enda rad. Finns typ tio till. Sjukt mycket läder på ett och samma ställe. 

Allens native american boots

Många cowboyboots är tillverkade i Mexiko. Förresten, mexikanska cowboys är minst lika vanliga som amerikanska. Det är såna där löjligt tuffa typer som garvar åt dig och mig när vi går omkring med våra bling-bling-stövlar.

howdy

Oh dear…

hjort takkrona horn

pistolhölster

Får det lov att vara ett pistolhölster i äkta läder för $59? Konstigt, jag såg inga svenskar som köpte såna…

Allens boots christmas

 

Efteråt passade det bra med en riktig rock’n’roll-sylta, nämligen Hut’s. Ni vet, där lökringarna är lika stora som cowboybootsen och hamburgarna lika flottiga som en gammal svettig Jolly Jumper.

Hut's Austin Texas

Saint Arnold’s root beer, mmmmm.

 

Vi gissar att våra gäster tycker samma sak som vi: Austin – så jäkla skönt och opretentiöst. Och kom ihåg: ”Never squat with your spurs on!”

snowman christmas austin texas

 

 

 

 

 

Annonser