Austin is turning Japanese, I think it’s turning Japanese, I really think so! Nu har vi också, liksom våra vänner i Japan, fått ett kattcafé. Kattälskare som vi är allihopa ville vi förstås kolla in det. Den japanska versionen som jag har sett på tv är en snygg, städad miljö där katter hoppar upp på spejsiga barstolar. Det är nästan bara män som besöker dessa kattcaféer efter att de har blivit ivägkörda av sina fruar.

Varianten som nu har flyttat in i downtown är något annorlunda. Den drivs av tjejer med blått hår och klientelet är mestadels hipsters och studenter. Öppnandet av caféet var dramatiskt. Byggnaden tillhörde nämligen tidigare en pinataaffär. En helt vanlig dag när de anställda kom till kontoret var byggnaden jämnad med marken, riven, helt utan förvarning. (Pinata store som blir demolerad – ironi?) Därför var det många som demonstrerade utanför på den stora dagen då stället öppnade.

När vi kom in genom dörrarna fick vi direkt skriva på ett kontrakt. Det är inte fikets fel om vi blir rivna av katter och vi lovar att inte plocka upp några stackars kissar för då blir de sjösjuka. Alla katter med rött halsband kunde man adoptera, de som bar blått tillhörde caféet. Det var en ganska lång väntetid och vi gick runt i den lilla shoppen medan vi väntade. ”Åh vad är det här för roliga kattleksaker – varmkorvar med ketchup på!” tänkte jag och stack ut handen. Där var det nära att jag vidrörde någon stackares mat som stod på en bricka i ett hål i väggen och väntade. Enligt restriktioner gällande mat fick caféet inte servera mat på samma ställe som katterna gick omkring. (Så i stället är det bättre om någon människa nyser på maten? Lol.)

Kattfiket var ytterst flummigt och vi såg faktiskt inte så himla många katter. Men maten var schysst!

IMG_1848

Blue Cat Café är det riktiga namnet på the place to be.

IMG_1872

Austin är ju en musikstad så alla kattleksaker var musikrelaterade.

IMG_1875

IMG_1861

Större än vårt katträd!

IMG_1885 IMG_1899

Katterna kunde lätt gå in genom en kattdörr högt upp på väggen för att gömma sig bakom kulisserna när de blev trötta på människor. En katt försökte gå på hyllan och komma fram men blev blockerad av andra katter i vardera ände, så han kunde inte komma ner. Stackarn. 

IMG_1901 IMG_1902 IMG_1903

Jag vet inte om jag kan rekommendera detta ställe, men gölligt var det ju!

 

 

16 jan 16

Annonser