donald trump mot hillary

Jag fick inte rösta i år (kan bli medborgare först om ca 1,5 år), men jag följde med Andy till vallokalen som moraliskt stöd.

Det var inte bara presidenten som skulle väljas, utan även kommunfullmäktige och Proposition 1 som är viktiga för oss Austin-bor.

image

image

Här lägger Andy sin röst på Hillary (såklart), Jimmy Flannigan (som senare vann) och emot Prop. 1 (som gick igenom). Buu, nu blir det ännu högre fastighetsskatter.

image

 

Vi körde ännu en kväll på Alamo Drafthouse under valvakan. Man måste ju få upp stämningen lite!

image     image

Vi tröståt pizza medan en tomte i randig mössa bredvid oss studsade upp och ner i sin stol. Han var mäkta upprörd skulle man kunna säga. Visade oss ett sms där en av hans polare skrivit ”FUCK FUCK FUCK FUCK FUCK FUCK FUCK FUCK…”

image

När Trump tog Ohio började i alla fall jag bli riktigt rädd. Men damerna till vänster skrek av glädje.

Annars måste man även tänka på att vissa stater alltid är röda och vissa alltid blå. Citat Andy, ”om så en apa ställde upp i valet för republikanerna i Oklahoma så skulle den vinna”.

image

Tur vi redan sålt ALLA våra aktier innan valet… 😉

image

Fick se resten hemma på paddan, men valvakan höll på tills efter läggdags. Andy gick upp mitt i natten och kollade tiden. Då hade han fått en massa notifications på sin telefon att Trump vunnit. Lätt att somna om… inte.

Vaknade upp till en surrealistisk dag och försökte hitta en ”silver lining”. Tja, våra skatter kommer inte att höjas i alla fall och vi spar pengar på att Extended Healthcare Program inte införs. Boräntorna kanske inte heller höjs på ett tag.

Känns ju surt att de flesta i USA har röstat på Hillary men p.g.a. det dumma systemet med elektorsröster kunde hon ändå inte vinna. Då är ju de flesta inte nöjda? Demokrati?

Hillary vann för övrigt i Austin, Dallas, Houston och San Antonio.

 

 

Annonser