När jag kom tillbaka från semestern i Sverige var det som om någon liten gud där uppe pekade på min hjärna med ett trollspö och sa: ”Köp ett hus! Nu! … Ja, öppna real estate-appen då åtminstone!” Räntorna hade gått ner och barnens mamma hade precis flyttat söder om stan sedan sist. Så nu gällde det att passa på innan räntorna gick upp igen eller innan hon skilde sig från sin nya och flyttade tillbaka (stor risk på båda).

Det började en regning dag med ett ”Open House” som visningar ofta kallas här i USA. Trevåningshus med hiss, utsikt över downtown, tennisbana och två gästhus i Eanes school district (drömma kan man ju alltid). Lustigt hur vi tänkte för ett år sedan när vi gick på de första visningarna, att vi skulle försöka vara lite representabelt klädda så där. Men priset här i Austin har tydligen ingen betydelse – folk går på visningar i typ mysbrallor oavsett prisklass.  🙂 Rätt skönt ändå.

Ganska snabbt hittade vi vad vi trodde var vårt drömhus. Enorma balkonger och utsikt från alla rum över en golfbana. Där kunde man sitta hela dagarna och kolla på alla spelare. Uterum av trä utanför badrummet där man kunde gå ut och torka med en latte i näven efter duschen. Om det inte varit för yarden – vem promenerar frivilligt ut på orange asfalt när det är 40 grader varmt? Efter att ha kollat på huset två gånger kom vi fram till att det inte var värt att fixa.

cypress_point

Bedårande utsikt…

cypresspoint2

…tyvärr då med den fulaste yarden i stan.

 

När man blivit lite mer varm i kläderna var det dags att boka några privata visningar. Ett hus var helt tomt sånär som på en papegoja i trädgården som satt och visslade, klickade och pratade som en radio! Mycket ska man se innan ögonen ploppar ut. Ett fult, futuristiskt nybygge med en pool med strömmar man kunde simma emot och ett träruckel till granne precis intill. Ännu ett drömhus som föll på att terassen var två feet för liten och det inte fanns några skuggande träd (japp, vi blev kallade kräsna minst en gång!). 4 tunnland mark med 550 kvm hus utan garage och med ett rum som var så blött att det bildats alger på stenväggarna. En pool med en stor widescreen-tv precis ovanför. En liten odräglig tjej som hoppade i sängen i master bedroom och sa: ”Det HÄR ska bli mitt rum!” och sedan fick ett utbrott när hon inte fick klappa katten och fick bäras ut slängd över pappas axel.

princewilliam

Vackra Klara med en röst ala sportkommentator.

turnbuoydr

Detta hus dissade vi galet nog. Men det blir för varmt på sommaren, lovar.  😉

beecave_futuristiskt

Ballaste köket?

crystalcreek

Lite alger i vardagsrummet någon?

jester_estates

Bakom luckorna satt en blaffig tv.

Många mäklare hann vi också med att träffa. Allt från medelålders barbie till 20-åring assistent som inte visste någonting. Bulldoggsliknande gubbe som var nästan helt tyst, snygg proffsig kvinna i den lilla svarta och statementhalsband (henne hade vi möte med på Starbucks en gång), en äldre erfaren dam som berättade att hon en gång halkat i med halva benet i någons pool samt att väldigt många tappar sina mobiler på visningar i hus med pooler (klassiskt i-landsproblem). Kille som föreslog att man skulle ha tre stora julgranar bredvid varandra på balkongen på husets framsida, riktigt så där Texas-pråligt (jodå, han var helt seriös). Och så en av våra favoriter – den världsvane med franskt efternamn och långt grått hår som gjorde ALLT för att sälja. Han visade föreningens privata brygga, han bjöd på kokosnötbubbelvatten (La Croix, vi köper det jämt sedan dess) och ringde stup i kvarten till vår mäklare och frågade om vi lagt nåt bud än för att sedan vräka ur sig: ”Jag är så trött på det här jäkla huset! Jag skiter i vad det säljs för!”  😀 (Säljaren var tydligen apjobbig.)

turnbuoydr2

Tre julgranar härdå – fasen vad classy!  🙂

 

Så plötsligt en dag hände en intressant grej. Jag hade hittat ett hus i Jester Estates som jag blev eld och lågor över. Andys intresse var ganska svalt, men jag kände på mig att det här skulle leda till nåt bra.

Grymt spännande fortsättning följer…

 

 

Annonser