Om mig – Fru Texas

Svensk jänta boende i Austin, Texas sedan 2013. Gift med en yankie doodle. Ser mig själv som lite av en flykting (hallå, svenskt klimat brrrrrrr!). Bor i en typiskt blaffig Texasvilla tillsammans med maken Andy samt lilla stora tonåringen Mike och de ännu ganska pluttesmå tvillingarna Ethan och Ryan på halvtid (alla bonuskids). Vi har också sällskap av två väldigt fluffiga ragdollkatter, en norsk skogkatt samt en vanlig buskatt (läs mer om dem här). Helsike, jag har blivit en katt-tant, hur gick det till??

I bloggen kan du läsa om min förundran över klimatet här, konstiga kulturkrockar, resor vi gör genom USA, vardagsbekymmer (även kallade I-landsproblem) och en och annan märklig tidningsnyhet.

Det bästa med att bo här:

Allt är större (fler människor, fler möjligheter), det händer massor hela tiden, gött väder.

Det sämsta med att bo här:

Ständigt jagad av onyttig mat, man behöver bil för att typ gå på toa, långt från släkt och vänner.

 

Our house, in the middle of spenaten, fast ändå nära downtown.

Annonser

9 thoughts on “Om mig – Fru Texas”

 1. Här hade man hoppats på att äntligen få se hur du och Andy ser ut 😛 men tji fick jag XD

 2. Upp med en bild nu på er två, och en närbild, ingen fjuttig långt ifrån bild 🙂

 3. Vet du om det finns något slags ställe för svenskar i Austin att hänga? Har sett att Houston har jättemånga gatherings och liknande. Vore kul om det fanns mer sånt i Austin också. Fin blogg för övrigt!

 4. Hej! Jag blir så glad av att se bilderna på missarna 😀 Haha ja att bli katt-tant är kanske inte nåt man planerar men är särskilt viktigt när det finns så många små liv som far illa. Själv tar jag hand om en Pralin som när hon var ung hamnade på och återkom till ett katthem i omgångar då familjer av olika anledningar lämnade tillbaka henne. Det är inte lätt av vara djur i människans värld… Ni bor verkligen jättefint! Ha en underbar sommar och ta hand om er i Texas 🙂

  • Jag beundrar verkligen människor som engagerar sig i övergivna djur.
   Nu finns en särskild sektion om våra katter här på bloggen!
   Bor du också i Texas?

 5. Kristina Hagman said:

  Hej! Kul att jag hittat din blogg!:D jag är svenska som har varit i Austin två gånger, faktiskt nyss hemkommen, och jag och min kompis är så förälskade i staden och har seriösa funderingar på att söka jobb och flytta dit. Har du några tips och råd om hur vi kan gå till väga? Jag är lärare och hon jobbar på kommunal nivå med säkerhetsfrågor. Hur gör man? Var börjar man? Och tusen andra frågor! Tacksam för svar! 🙂 mvh Kristina

  • Hej! Vad kul att du gillar Austin! Javisst är det en fantastisk stad. Hmm, jag har aldrig sökt jobb i USA från Sverige. Arbetsgivaren måste ju sponsra dig. Mitt enda tips är att kolla med Indeed.com om de kan ta emot några ansökningar. Lycka till! (Annars får ni göra som jag gjorde och gifta er med en amerikan, haha!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s