Våra katter

Vi har numera fyra små fyrbenta pälsklingar. Stor variation i både ålder och ras. Alla är innekatter eftersom Texas inte är det vänligaste stället för utekatter. Coyoter och rovfåglar vill gärna mumsa på en liten kisse. Men ibland får de gå ut i jacka och koppel. Vi gillar alla fyra nästan lika mycket och smeknamnen haglar.

 

Katydolls Shiann of Catbird

Kallas även Gammelkatten eller Schyman.

Född: 2 oktober 2004.

Ras: Ragdoll.

En före detta avelskatt som fick en kull ungar som hon ingnorerade. Ville bli chef över hela katt-kåren hos uppfödaren men mobbades i stället ut. Köptes av Andy för att hon skulle få ett lugnt hem. Kanske inte blev speciellt lugnt, men Shiann tuffade till sig. Trots att hon är ”fixad” brölar hon som en brunstig kossa i några månader per år, vilket såklart gör Andy galen.

 

Katydolls Pumpkin

Även kallad Pumpan Stumpan med den Stora Rumpan eller Pumpernickel.

Född: 2 maj 2006.

Ras: Ragdoll.

Pumpan är vår coola ”surfer cat”. Ser ut som om hon säger ”hey maan, why you gotta hate?” när hon tittar på de andra vännerna som brottas och väser. Hon är helt klart boss över de andra (och även över oss?).

Köptes samtidigt som Shiann, de är halvsystrar. Andy fastnade för att hon fullkomligt avgudade rinnande vatten och att vässa munnen mot plast.

 

Zoey

Also known as Söui, Liten Zoe eller Rivjärnet.

Född: juni? 2015.

Ras: Buskatt.

Andys ex-fru hade en jeeeeeefvla massa katter i sin gamla lägenhet, typ ett par dussin. (Det började med fyra, men hon glömde kastrera dem. Resten kan ni tänka ut själva.) En av dem var Zoey som tonårssonen Mike fastnade för. Efter mycket himlande med ögonen gick vi med på att adoptera henne. Zoey älskar att stjäla mat från andra katter, synas och höras överallt. Boxas gärna lite med Ronia.

 

Seven Streams Ronia

Lystrar även till Ronnie, Fjordlax och Söstra Mi.

Född: 16 september 2016.

Ras: Norsk skogskatt.

Vi köpte henne som kattunge från Kalifornien. Den modigaste katt jag någonsin träffat. Leker inte bara med vatten utan hoppar ner mitt i strålen. Även den klumpigaste. En hoppetoss som älskar leksaker och bus. Löjligt svartsjuk! Springer ända upp på övervåningen för att hindra mig från att gosa med de andra katterna. Sedan buffar hon bort handen som klappar den andre och ställer sig själv rätt under.

 

Annonser