”Don’t know much about biology, don’t know much about a science book”, lyder en gammal dänga från 60-talet. Jag tror den handlar om Andys ex-fru. För ett par år sedan tog hon in två vildkatter i sin lägenhet. Gissningsvis en hane och en hona eftersom de snabbt blev fler. Och fler. Att Gremlins förökar sig när man spiller vatten på dem är kanske lite random. Men att katter är sjukt fertila kan väl ingen ha missat? Jodå, denna kvinna, vars biologibok antagligen blev uppäten av en hund. 🙂 Hennes egna ord: ”Asså, jag hörde ett mjauande under sängen och ba’ oj, där låg två kattungar! Jag visste inte ens att nån var på smällen!” Godmorgon liksom…

En dag kom beskedet att hennes hyresvärd skulle chockhöja hyran. Hon beslöt sig då för att flytta hem till sin mamma, barnens mormor. Där var endast en raskatt tillåten, så de övriga 15 kissarna måste ryka. Det är naturligt att barn som kommer i kontakt med djur får känslor för dem. Mike hade bönat och bett att jag och Andy skulle ta över en liten grårandig sak, Zoey, och ge henne ett nytt hem. För hon var speciell och han hade fäst sig vid henne.

katt huvud

Ett litet ylle, med världens minsta nylle.

Hade vi inte redan pratat om att skaffa en till katt hade vi nog sagt nej direkt. Men kattungar är roliga av naturen och vi har ett stort hus så… Jag övertygade Andy om att vi åtminstone kunde åka och kolla på henne. Sen kunde hon få bo här under en testperiod.

En rar och pigg liten Zoey mötte oss i den nu nästan tomma (men dock stinkande) lägenheten. Vi stoppade henne i en bur och hon ylade som en coyote. Villkoret var att hon skulle få bo i Mikes rum tills hon var rumsren (fair deal eller? :)). Första dagarna gömde hon sig bakom hans soffa och kanske lades en och annan pöl? Sedan var det dags för Mike att flytta hem till mamma i en vecka. Vi blev strängt tillsagda att inte släppa ut katten förrän han kom tillbaka. Det visade sig vara lite svårt med en sådan nyfiken liten varelse. Maouuuuuuuu! Maouuuuuuuu! hördes från rummet dagarna igenom. Till slut tog jag saken i egna händer och öppnade den förbjudna dörren.

kattunge grå randig

Katter – onda djur som skär halsen av dig i sömnen och stjäl din identitet.

Våra två gamla katter blev lagom glada när de insåg att det fanns en nykomling i huset. ”Hjälp, en bebis!” skrek de och sprang iväg så fort de fick syn på henne. ”Hallå, excuse me? Ingen som vill leka?” sa bebisen med en röst som var lika pitchad som klor mot en griffeltavla.

ny kattunge

Pumpan såg nästan skamsen ut första gången hon såg Zoey. Men Zoey var Nicke Nyfiken. Hon är en riktig klant som ramlar ner för bord och halkar över golvet.

katthona morrar

Första mötet med Shiann. Ett mycket dovt morrande hördes när nya bebisen hittade detta hemliga gömställe som varit Shianns i åratal. Men till slut kom de fram till att de kunde använda en tunnel var. 

american curl katt cat

U säger att Zoey är en American Curl. Här ser vi varför! 🙂

 

Annonser