Säg inte det här till någon, men vi har varit och kollat på hus! Bara på kul. Jag hittade en skojig app för ett tag sedan, Trulia, som listar samtliga hus till salu i ett visst område. Ganska snabbt kom vi fram till att det måste uppfylla följande kriterier:

1. Större än nuvarande hus.

2. Större tomt.

3. Ha pool.

4. Ha stor uteplats med ordentligt tak och gärna balkonger.

4. Gärna sjöutsikt.

Vi lyckades få tag på en ung och mycket hungrig mäklare som lovade att visa ett antal hus privat trots att visningen redan ägt rum. På morgonen försökte vi att klä oss någorlunda prydligt (så att det skulle se ut som om vi hade råd med husen). Men ni vet hur det är, först har blusen en knapp som ser ut som om den ska skjutas iväg vilken sekund som helst och sen dräller man väl tandkräm över hela nyllet precis innan man ska gå. Vad man inte har räknat med dock är att bilen ska lukta ruttna ägg lång väg! (Avgassystemet som läcker nån vätska på överföringssystemet.) Pinsamt! Mäklaren bara, ”Oj, nåt som brinner?” 🙂

Första huset vi kollade på tillhörde någon gubbe som skulle ”lägga ihop sina många tillgångar och köpa en ranch”. Hus numero två var någons sommarställe! Alltid lika kul när det händer, när man försöker att skrapa ihop stålar för att kunna köpa något som är någon annans lantställe.

Måste säga att Feng Shui är viktigare än man kan tro. Om man måste gå genom ett allrum för att komma till ett sovrum så känns det fel. Det hade nog ändå inte blivit något med just det här huset, för i hela källaren läckte det in vatten från taket och en lampa sprakade och blinkade. ”Jag vet inte vad som har hänt här, jag kan inte förklara det,” sa mäklaren. (Du, det är ett klassiskt fall av ”elektricitet möter vatten”, tänkte Andy Herr Elektroingenjör tyst för sig själv.)

IMG_0155

Kängurun eller grey hounden (eller vad det är) i guld ingick i köpet! Men poolen var plutteliten och yarden lerig och obefintlig. 

Nästa hus blev favoriten. Uppfyllde alla krav och var jättestort, 750 kvm, och hade utsikt över och gångavstånd till Lake Travis. Två kök och en undervåning där gäster kan få bo glassigt. Men det var nåt som inte kändes rätt. Känns alltid lite sunkigt när ägaren är hemma och man går omkring och kollar, särskilt om denne har fyra skälliga hundar. Trådar hängde från takfläktarna på uteplatsen och på hela undervåningen stank det svett. Det hade bott en NFL-spelare där som haft en bastu, tänk om det var hans stank som fortfarande satt kvar efter alla år? Eww. Ute i trädgården låg ett helt gäng hantlar nertryckta i lera. Varför orkar man inte ta upp dem liksom? Och huset har legat ute i ett par års tid utan att bli sålt. Tordes man lägga ett skambud? Vi åkte till Rudy’s, jag och Andy, för att diskutera saken.

IMG_0179

Om vi har en välfylld bar…

IMG_0180

…och en pool. Kommer ni och hälsar på då?

IMG_0182

Milsvid utsikt över en sjö som ibland är fylld med vatten. 😉

IMG_0187

Har man stort kan man slösa utrymme, t.ex. på en onödig men ack så tjusig bro.

IMG_0184

Sovrummet var lika stort som ett normalt hus.

 

Nu har vi haft två mäklare här som har tittat på vårt hus. Båda sa att om man målar en massa, byter ut alla handtag och kranar, sätter in nya heltäckningsmattor, skaffar nya köksluckor, flyttar biljardbordet och sätter en dörr på bonusrummet så kanske man kan få ut samma pris som Andy betalade för 15 år sedan. Trött marknad eller? 🙂 Fast å andra sidan, efter dessa inspektioner så gillar vi vårt hus ännu mer. Vi har ju redan grym utsikt. Pool och bar kan man alltid låta bygga. Slänger man alla Andys gamla brev och räkningar så har man fått minst ett helt rum på köpet. Så vi kanske blir kvar här trots allt.

 

 

 

7 no 15

Annonser